Advert
Advert
Advert

Rize Ayder Yaylası

Rize Ayder Yaylası
Rize Ayder Yaylası Hakkı DUMAN

Ayder Yaylası Nerede

Doğal turizmi ile öne çıkan Karadeniz’in gözde bölgelerinden birisi Ayder yaylasıdır. Yayla turizminin oldukça gelişmiş olması insanları bu bölgelere çekmektedir. Bu bölgelerden birisi de Ayder yaylası olarak öne çıkmaktadır.

Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bu yayla, görselliği ile insanların en beğendikleri yerlerden birisidir.

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder yaylası, deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte bulunmaktadır. İlçe merkezine 20 kilometre uzakta bulunan yayla, Kaçkar dağlarının önünde uzanmaktadır. Doğal güzelliği ile büyüleyen yayla, milli park statüsünde yer alarak önemini artırmaktadır.

Ayder Yaylası Hakkında Bilgiler

Ayder yaylasını büyüleyici ve ilgi çekici kılan birçok bilgi vardır. Bunlar;

  • Ayder yaylası kaplıcaları ve lezzetli yemekleri ile gezilecek yerler arasında öne çıkmaktadır.
  • Ayder yaylasının bir tarafında çay bahçesi ve restoranlar varken diğer tarafında doğa ile iç içe olabilecek kamp alanı vardır.
  • Bu yayla tertemiz suları ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda kaplıcaya sahip olması şifa amaçlı gezi yapanlar için oldukça idealdir.
  • Ayder yaylası turizm merkezlerinden yalnızca birisidir.
  • Bu yaylaya tatil sezonlarında çevre illerden ve yurtdışından birçok turist gelmektedir.
  • Ayder yaylasında gezilecek birçok alan bulunmaktadır. Bunlardan en bilineni Fırtına deresidir. Fırtına deresi, doğal manzarası ile görenlerin oldukça beğendiği alanlardandır.

Ayder Yaylasında Neler Yapılabilir?

Ayder yaylasında yapılacak şeylerin başında yürüyüş gelmektedir. Doğal bir manzaraya sahip olan bu yaylada huzurlu bir yürüyüş yapılabilir. Yürüyüşe ek olarak restoranlar ve çay bahçelerinde vakit geçirilebilir.

Kaçkar dağları manzarasıyla büyüleyen bu yerde bol oksijen alınabilir ve keyifli sohbetler yapılabilir.

Ayder yaylası kaplıcaları ile ünlü bir yer olduğu için şifa arayanlar bu kaplıcalara girebilir. Kamp ve rafting yapmak isteyenler fırtına vadisine giderek eğlenceli vakit geçirebilir. Doğal bir manzara görmek isteyenler için Gelintülü şelalesine gidilebilir.

Doğayı kucaklamak isteyenler için Kaçkar sıradağlarına yolculuk yapılabilir. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Ayder yaylasında Karadeniz’in lezzetli yemekleri de denenebilir. Bu ve bunun gibi birçok eğlenceli aktiviteyi Ayder yaylasında gerçekleştirmek mümkündür.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!