Advert
Advert
Advert

SEO analiz araçları nelerdir?

SEO analiz araçları nelerdir?
SEO analiz araçları nelerdir? Hakkı DUMAN

SEO analizi, sitelerin arama motorlarına uyumluluğu ve kullanıcıların deneyimlerini ortaya koyan bir süreç ve rapordur. Bu rapor sayesinde SEO çalışmaları daha pratik bir şekilde yapılır. Çünkü ne yapılması gerektiği konusunda bize yönlendirme yapar adeta. Ancak SEO konusunda tecrübe sahibi olmayan ya da çok fazla siteye birden sahip olan kişiler için tek tek site çalışması yapmak oldukça zordur. Bu nedenle SEO analiz araçlarından destek alırlar.

Eğer sizde yeni bir site sahibi iseniz ya da işlemlerinizi en uygun, etkili ve SEO uyumlu olarak yapmak istiyorsanız, SEO analiz araçları nelerdir sorusunun yanıtı için yazımızı okuyabilirsiniz.

En sık kullanılan SEO analiz araçları nelerdir?

En sık kullanılan SEO analiz araçları Ahrefs, Semrush ve Google searchconseole’dur. Bu üçü yapmanız gereken çalışmalar konusunda size yönlendirme yapabilir. Özellikle Ahrefs ve Semrush aranan kelimeleri bulmanız ve sitenizin konumu gibi bilgiler hakkında sizi aydınlatır.

Siteler için yazılar çok önemlidir. Yazıların kaliteli olması için başlıklarının site ile aynı yönde olmalıdır. Site ile alakalı olmayan yazılar adeta bir çöp yığınıdır. Ayrıca yazılarınızın aranıyor olması da önemlidir. Aranmayan kelimeler ile yazılmış olan yazılar, SEO uyumlu olmayan yazılar Google için önemli değildir. Çünkü Google yazıları fark edemez. Botların sitenizi sürekli ziyaret etmesi ve yazınızı sevmesi çok önemlidir.

Google searchconsole, ücretsiz bir SEO aracıdır. Mobil uyumluluk, site map, backlink ve robot txt gibi konular hakkında sizi aydınlatır. Ahrefs ve Semrush ise ücretlidir. Hatalı sayfaları, organik hit performansını, site içi ve dışı seo analinizi size bildirir. Ahrefs özellikle backlink takibi için çok önemlidir.

Ücretsiz SEO analiz araçları nelerdir?

Daha önce belirttiğimiz gibi ücretsiz SEO araçları arasında Google searchconsole yer almaktadır. Ayrıca Google analytics, trends de aynı şekilde ücretsizdir. Ziyaretçi sayınızı, ziyaretçilerinizin demografik bilgilerini, hangi saatler arasında sitenize geldiğini, incelediği sayfaları ve web sitenizdeki hareketlerini size bildirirler.

Google TrendsSEO aracını kullananlar, ülkedeki Google üzerinden arama performanslarını inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Google Trends anahtar kelimelerin arama istatistiklerine ulaşabileceğiniz bir Google analiz aracıdır. Google Trends’i yazdığınız bir anahtar kelimenin hangi dönemlerde daha çok arandığını, ayda ne kadar arandığını görebilirsiniz. Buna alternatif olabilecek anahtar kelimeler ile belirlediğiniz anahtar kelimenizi karşılaştırabilir ve bu şekilde sizler de içeriklerinizi daha bilinçli bir şekilde kaleme alarak internet sitenize gelecek trafiği arttırabilirsiniz.

Dilerseniz bunları bir SEO uzmanı ile çalışarak da yapabilirsiniz. Ancak kendinizin ve uzmanın bilgi birikimi ve deneyimi olması oldukça önemlidir. Bu deneyim için ise çalışanın mesleki donanıma sahip olduğunu öğrenmek için yarışmalara katılıp katılmadığını ya da başka kişilerle çalışıp çalışmadığını sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Örnek olarak SEO analiz Google sıralama yarışması gibi yarışmalara katılmış mı ya da çalıştığı siteler ne kadar zamanda ve hangi konumda yer almış gibi ayrıntıları dikkate alarak SEO uzmanının deneyimini sorgulayabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!