Advert
Advert
Advert

Ticari cihazlarınız gıda güvenliği gereksinimlerini karşılıyor mu?

Ticari cihazlarınız gıda güvenliği gereksinimlerini karşılıyor mu?
Ticari cihazlarınız gıda güvenliği gereksinimlerini karşılıyor mu? Hakkı DUMAN

'Gıdayı sağlığa zararlı hale getirmek' veya güvenlik gerekliliklerini karşılamayan gıdaları satmak - sınırsız para cezası ve hatta uyulmaması halinde hapis cezası dahil olmak üzere ciddi cezalarla - bir suçtur. Yüksek soğutma grupları gibi özel olarak tasarlanmış yiyecek içecek ekipmanları, riske maruz kalmanızı azaltarak, müşterilerinizin sağlığını gözeterek ve zor kazanılmış itibarınızı koruyarak bu mevzuatın karşılanmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Gıda Güvenliği Yasası kılavuzumuzu buradan okuyabilirsiniz.

Ticari mutfak malzemeleri geleceğe hazır mı?

İşletmenizin iddialı genişleme planları varsa, catering ekipmanlarınız sizinle birlikte mi büyüyecek yoksa sizi geride mi tutacak?

İstediğiniz mutfak ekipmanını seçtikten sonra, yakın zamanda yeni bir modelin çıkmayacağını da kontrol edin. Öyleyse, yeni kiti sabitlemek için birkaç ay beklemeye değer mi? Değilse, mevcut modeliniz yükseltilebilir mi, yoksa eski ve/veya bakımı ve yedek parça bulunması zorlaşacak mı?

Ekipmanınız sığacak mı?

Mevcut alanınızı ve yeni ticari mutfak aletlerinin mevcut düzeninizle birlikte nasıl çalışacağını düşünün.

Alanın önemli olduğu durumlarda, modüler mutfak ekipmanları daha pratik bir çözüm sunabilir. Aynı şekilde, kombi fırınlar gibi çok işlevli ürünler de yerden tasarruf sağlayan mükemmel bir çözüm sunar.

 

Ticari cihazlarınız yeni ortaya çıkan gıda trendleri ve beslenme gereksinimleri ile başa çıkabilir mi?

Birleşik Krallık'taki gıda ve catering endüstrisi, değişen diyet gereksinimleri, alerjiler ve gıda intoleransları karşısında son birkaç yılda önemli ölçüde değişti.

 

Bu nedenle, günümüzün ticari mutfakları, çapraz bulaşmayı önleyecek ve daha geniş müşteri zevklerine hitap edecek şekilde yapılandırılmalıdır. Günümüzün ticari mutfakları, fındık, yumurta, buğday ve diğer yaygın alerjenler gibi malzemeleri kullanırken çapraz kontaminasyonu önleyebileceğiniz bir düzene sahip olmalıdır. Fritözler özellikle yüksek alerjen çapraz kontaminasyon riski taşır ve alerjik reaksiyona neden olmak için yalnızca çok az miktarda bir bileşen gerekir. Çoğu durumda, ayrı veya iki tanklı fritözlerin planlanması önerilir.

Ticari mutfak aletleri kiralamak finansal açıdan mantıklı mı?

Çoğu durumda, ekipman kiralamak , özellikle kitinizi birinci sınıf durumda tutmak için düzenli bir bakım paketi içeriyorsa, doğrudan satın almaktan çok daha mantıklı olabilir. Kiralama seçenekleri de uzun vadeli mantıklı olabilir - önden önemli bir finansal harcama yapmadan işinizin ihtiyaçlarına göre yükseltme yapmanıza olanak tanır.

Kitinizin bakımı size ne kadara mal olacak?Catering ekipmanınızı kusursuz çalışır durumda tutmak, yalnızca gıda kalitesi ve tutarlılığını sağlamak için gerekli değildir; kritik bir iş. Bu nedenle, yeni mutfak ekipmanı seçerken bakım maliyetleri her zaman dikkate alınmalıdır.

Bir şeyler ters gidene kadar beklemek yanlış bir ekonomidir; Düzenli bakım maliyetlerini aşan bir sorununuz olduğunda her zaman bir mühendis çağırma pahasına. Gereksiz kesinti süresinin etkisinden bahsetmiyorum bile. Aynı şekilde, herhangi bir ekipmanın güvenilirliğini ve bozulursa yedek parça bulmanın kolay olup olmayacağını her zaman göz önünde bulundurmalısınız.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!