Advert
Advert
Advert

Araç Satış Belgesi Kimler Alabilir?

Araç Satış Belgesi Kimler Alabilir?
Araç Satış Belgesi Kimler Alabilir? Hakkı DUMAN

Araç Satış Yetki Belgesi kimler alabilir İkinci el motorlu kara taşıtı ile uğraşan kişi veya tüzel kişiler, tacirler, esnaflar, sanatkârlar işletmeleri için zorunlu olan bir yetki belgesidir. Bu işler ile uğraşmayan kişiler kendi adlarına tescilli olan motorlu kara taşıtlarını satma süreçlerinde ikinci el araç satış yetki belgesi alma zorunluluğu yoktur. Ancak eğer bazı şartların taşınması durumunda ikinci el araç satış yetki belgesi alınması şart koşulmuştur.  Araç satış belgesini ikinci el motorlu kara taşıtı ile uğraşan kişi veya tüzel kişiler, tacirler, esnaflar, sanatkârlar işletmeleri almak durumundadırlar. Fakat bunun dışında da bazı şartlar bulunmaktadır;

Esnaf ve sanatkârlar odasına, ticaret ve sanayi odasına veya ticaret ve sanayi odalarından herhangi birisine kayıtlı olmak, Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmak, Tacirler, tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerden en az biri ve birden fazla kişinin çalıştığı şubelerde şube müdürü, tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerden en az birisi:

  • 18 yaşını doldurmuş olmalı.
  • Örgün veya açık öğretimden lise eğitimini tamamlamış olmalı.
  • Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmalı.
  • Konkordato ilan etmemiş olmalı.
  • Sabıka kaydı olmamalı.

Tüm bu sayılmış olan şartların yerine getirilmesi durumunda araç satış belgesi alabilmek için SC Belgelendirme kurumumuza başvurarak, uzman kadromuzdan destek sağlayarak kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Araç Satış Belgesi Nereden Alınıyor?

Araç satış belgesi nereden alınıyor Yeni yönetmenliğe göre işletmenin bağlı bulunduğu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Belgeyi alabilmek için gerekli olan mesleki yeterlilik belgesi ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş olan kuruluşlar aracılığı ile verilmektedir. Yetki verilmiş olan kuruluşlar gerçekleştirdiği yazılı sınav ve mülakatları başarı ile geçilmesi durumunda mesleki yeterlilik belgesini vermektedir. SC Belgelendirme kurumumuza yapacağınız başvuruların ardından, gerekli eğitimleri ve öğrenimleri görerek, sınavlarınızda başarılı olabilir, belgelerinizi alabilirsiniz.

Galericilik Yetki Belgesi

Galericilik Yetki Belgesi ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan işletmelerin alması zorunlu olduğu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilen, yenilenen ve iptal edilen bir belgesi. Bu belge her işletme için ayrı ayrı düzenlenir bu yüzden devredilemezdir. Galericilik Yetki Belgesinin alınmasıyla belgenin geçerlilik süresi beş yıldır. Beş yılın sonunda yenilenmesi gereklidir. Belgenin alınmasıyla işletme sahipleri belgeyi kolayca görülüp okunulabilecek bir yere asmalıdır. Galerici yetki belgesi almak için mutlaka SC Belgelendirme kuruluşumuza başvurunuzu yaparak, gerekli eğitimleri almanızı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!