Advert
Advert
Advert

En Güzel İğne Oyaları Ve Modelleri

En Güzel İğne Oyaları Ve Modelleri
En Güzel İğne Oyaları Ve Modelleri Hakkı DUMAN

Tülbent, yemeni, başörtüler ve namaz başörtüleri içinde en güzel iğne oyaları ve modellerini görmemiz mümkündür. En çok kullanılan ve özellikle 2016 yılında en çok tercih edilen bu ürünlerin çeyiz alanında öne çıkması da değerlerini göstermesi açısından son derece önemlidir. Bu ürünler, rengarenk el emeği ve göz nuru sonucu ortaya çıkan el sanatı ürünlerinin başlıcalarıdır.

Aynı zamanda çeyizlerin vazgeçilmez unsurlarından olan bu ürünler, iğne oyası işçiliğinin zor olması nedeniyle daha fazla kıymetli ve değerlidir. En güzel iğne oyaları motifleri ve modelleri farklı amaçlar içinde örülüp kullanabilmektedir. Özellikle kış aylarında genç kızlar tarafından çeyizlerde yer edinmesi için yapımına başlanan iğne oyası ürünleri ile tamamlanmaya çalışılmaktadır.

Türk kadınları ve Anadolu’nun her kesimin de yaşayan yöresel çeşitliliğin gösteren iğne oyaları ile yapılan ürünlerin yöresel farklılıkların adı olarak anılması son dönemlerde daha sık karşımıza çıkmaya başlamıştır. Kültürlerin simgesel motifleri olan bu ürünlerin yaşamda kullanılmaya hala devam ediyor olması geleceğe şekil vermesi açısından son derece önemli bir yere sahiptir.

İğne Oyaları İle Çeşitlenen Yaşam Alanları

Geçmiş insanların bıraktıkları en güzel  ve özel mirasın başında gelen en güzel iğne oyaları kapsamına birbirinden farklı ürünleri göstermemiz kaçınılmazdır. En çok öne çıkanları kuşkusuz tekstil alanlarıdır. Bu alanlarda öncelik el işçilik ürünlerinde olan kaliteyi ve üretimi devam ettirmektedir. Çeyizlerin gözde ürünlerinden bir çoğunun üretimine yer verilmeye çalışılarak kültürel çeşitlilik sağlanmaya devam edilmektedir.

İğne oyaları ile yapılan birbirinden güzel ve eşsiz eserleri yapan kadınların maddi kazancı bu ürünler başına alacakları fiyatlar ile belirlenmektedir. El sanatı ürünlerinde fiyatların artış göstermesi zahmet derecesinin zorluğu ve yapımında harcanan zaman ile eş değer olmak zorundadır. Yapılan her ürünün piyasaya sürülmesi ve tüketicinin beğenisine sunulması ile farklı çeşitler yeniden değiştirilmeye başlanarak modeller artırılmaktadır.

İğne Oyaları İle Artan Görsellik

İğne oyası ile görsel alanda farklı bir şekilde karşımıza çıkan ürünler, en güzel iğne oyaları olarak yaşamda belirli bir yeri takip etmektedir. El sanatı ürünlerinin hala günümüzde üretiliyor olması ile gelecek nesillerin tarihsel miraslarının kaynaklarına ulaşması sağlanmaktadır. Bu tür ürünler ilk çağlardan günümüze kadar ilerleyen bir süreçte değişerek gelmiştir. İlk insandan bu yana yapılan el işçilik ürünlerinde görülen farklılık yaşamın beraberinde getirdiği toplumsal alanların oluşması ile şeklini almaya başlamıştır.

İğne oyaları ve dantellerin kökeni çok eski zaman dilimlerine rast gelmektedir. En güzel iğne oyaları yaklaşık 50 yıl önce yaşamı süslemeye başlamıştır. 21.yüzyılda ise doruk noktasına ulaşmıştır. Geçmişin izlerinin sürekli yeni ürünlerde yansıtılmaya çalışılması en güzel örneklerden biridir.

Geleceği Yeniden Şekillendiren Ürünler

Kadınların hayatlarında hobi, uğraş ya da maddi kazanç sağlamaları açısından ön planda tutulan iğne oyası ürünleri, el sanatında gelişmiş bir dönemin kapısını açmaktadır. En güzel iğne oyaları olarak adlandırılan tekstil ürünlerinde son 10 yılda ciddi bir artışın olması, dünya genelinde artan nüfus oranı ile doğruluk göstermektedir.

Gelenek ve kültürün yansıtıldığı bu ürünlerin üretilmesi ve artışın sürekliliği konusunda atılan adımlar ve oluşturulan imkanlar ile yeni ve farklı alanlar oluşturularak gelecek dönemde yer edinmeye başlayacaktır…

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!