Advert
Advert
Advert

Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yönetilmelidir?

Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yönetilmelidir?
Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yönetilmelidir? Hakkı DUMAN

Sosyal medya markanıza değer katabileceğiniz, hitap ettiğiniz kitlenizi genişletebileceğiniz büyük bir mecradır. Bunda en önemli sebep sosyal medyanın çok geniş bir yapı olmasıdır. Günümüzde sadece Facebook kullanan kişi sayısının 1,5 milyara yaklaştığını ve Çin, Kuzey Kore gibi nüfusu dünya nüfusunun yarısını oluşturan ülkelerin bu platformları kullanmadığını düşününce ortaya çıkan rakamın büyüklüğünü hayal edebilirsiniz. Buraya İnstagram, Twitter,  Pinterest gibi mecraları da ekleyince ortaya çıkan rakamlar çok büyükboyutlara ulaşıyor.

Sosyal medya yönetimi konusunda sosyal medyayı oluşturan mecraların uzman kişiler tarafından yönetilmesini düşünebiliriz. MotionB Sosyal Medya Ajansı, sosyal medya yönteminde her birisi alanında uzman ekip arkadaşları ile hizmetler sunmaktadır. Sakın ne var sosyal medya yönetmekte demeyin yapamazsınız. Neden mi açıklayalım.

Sosyal Medya Yönetiminin İncelikleri

Üstte de dediğimiz gibi asla sosyal medyada ne var bende yönetirim demeyin. Bireysel hesap yönetmiyorsunuz. Markanıza/Markalarınıza ait önemli bir hesabı yönetiyorsunuz. Yapacağınız herhangi bir yanlış hamlede tüm emeklerinizi heba edebileceğiniz gibi, üstüne marka değerinizi de bir kaosa süreklersiniz.

Sosyal medyanın en büyük avantajlarından biri tüketici ile iç içe olmasıdır. Her kafadan insanın bu mecralarda yer aldığını herkes biliyor. Hatta reklam bütçelerinin büyük bir bölümünü sosyal ağlarda kullanıyorlar. Bölgelere, bölümlere göre ayırabildiğiniz hedef kitle seçimi ile birlikte kullanıcı kitle sayısını da düşününce bütçenin büyük bir bölümünün bu mecralarda tüketilmesi gayet normal olarak karşılanabilir.

Sosyal medya yönetimi konusunun içeriğinde içerik yönetimi, diyalog yönetimi ve reklam yönetimi gibi konular yer almaktadır.Bu konuların hepsinin tek tek irdelediğinizde sonuç ortaya çıkmaktadır.

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir?

Sosyal medya uzmanı bilgi ve birikimi ile markanıza özel oluşturacağı stratejiyi uygulayarak, markanızın popüleritesini artırır ve marka değerinizin maksimum noktaya ulaşmasını sağlamak için yeteneğini kullanır.

Burada önemli hususlardan birisi ayırdığınız bütçe ile birlikte seçeceğiniz Dijital Ajans’tır. Referansı bol, güçlü bir kadroya sahip bir ajans ile çalışmak sizin için en doğru seçim olacaktır. Sosyal Medya AjansıMotionB gibi referansı bol, uzman kadrosu güçlü ajanslar ile çalışmanız sizin açınızdan en doğru seçim olacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!