Advert
Advert
Advert

15 Temmuz’da Tutuklananlar

15 Temmuz’da Tutuklananlar

15 Temmuz’da Tutuklananlar
15 Temmuz’da Tutuklananlar admin

15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki bir grup Fetullah Gülen Terör Örgütü’ne mensup askerin başlattığı darbe halkın desteği ile önlendi. O gecenin sabahında haber bültenleri ve gazeteler darbeyi başlatan ve yürüten üst rütbeli askerlerin sorgusunu gördü. 15 Temmuz’da tutuklananlar arasında TSK içerisindeki üst düzey Generaller de vardı. Hava Kuvvetleri eski Komutanı-YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın gibi. Bu liste bir hayli kabarık. Ardından TSK içerisindeki erlerden tutuklamalar başladı.

Alınan ifadeler ve darbe gecesi elde edilen görüntüler bu örgütün çok büyük bir terör örgütü olduğunu belgeliyordu 15 temmuz da fetocular elli yıllık bir çalışmanın neticesinde devletin her organına kadar sızmış, yıllarca haksız ve hukuksuz olarak kendi adamlarını devlet kademelerinde makam sahibi yapmıştı. Bunun için darbeden beş gün sonra Cumhurbaşkanı OHAL ilan etti. Çünkü mesele çok büyüktü.

Yurt genelinde başlatılan geniş çaplı operasyonlar ile bu örgüte mensup kişiler ayıklandı, ayıklanmaya da devam ediliyor. Şu anda tutuklananların sayısı neredeyse 50 bin. Bunlar içerinde aklınıza gelebilecek her kurumdan memur ve sivil vatandaş var. Olayın ardından alınan ifadeler ülkenin ne kadar büyük bir tehditle yaşadığını gösterdi. Ancak darbeciler o gece emellerine ulaşamadılar.

Recep Tayyip Erdoğan Önceden İadesini İstemişti

Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün lideri olan Fetullah Hoca, 1999 yılında hakkında açılan bir davadan dolayı ülkeyi terk ederek Amerika Birleşik Devletleri’nde Pensilvenya’ya yerleşmişti. Yıllarca dini kullanarak insanları kandırmış etrafında kölelerini toplamıştı. Bugün Terör’ü destekleyen bütün ülkelerde okulları mevcuttur. 12 Temmuz darbesinden sonra Türkiye’ye dost olan ülkeler Fetullah’ın okullarını kapatırken bazı ülkeler devam etmektedir.

Devletin içerisindeki her organa yerleşen bu hainler devleti yok edip kendi krallıklarını kurmak için hükümet adına karalama kampanyalarına başladılar. Bunlar darbeden önce patlak vermişti. Hükümet ile dershanelerin kapatılması konusunda karşı karşıya gelen Gülen bundan sonraki süreçte özellikle Recep Tayyip Erdoğan ve devlet düşmanlığını iyice arttırdı.

Fetö terör örgütü defalarca Cumhurbaşkanı tarafından dile getirildi ancak, ABD bu örgüt başını hep kordu. 15 Temmuz darbesi Cumhurbaşkanın ne kadar haklı olduğunu gün yüzüne çıkardı. Amerika’nın istediği somut delil tüm dünyanın gözü önünde oldu. Ancak, ABD hala Gülen’in suçunu somut bir delil gösterilemediği nedeni ile bu hain örgüt liderini iade etmemiştir.

http://www.yenisafak.com/15temmuz/belgeseller

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!