Advert
Advert
Advert

Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul

Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul
Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul Hakkı DUMAN

Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul bölgesinde oldukça fazla.Çünkü Marmara bölgesi genelinde İstanbul özelinde nüfus fazlalığı nedeniyle tehlikeli veya çok tehlikeli işlerde çalışan işçi sayısı bir hayli fazla.

Mesleki yeterlilik kurumunun (MYK) ulusal yeterlilikleri arasında yer alan tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışan personel, mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlara başvuru yaparak kendini belgelendirmelidir. Özellikle son yıllarda mesleki yeterlilik kurumu tarafından mecbur kılınan Mesleki Yeterlilik Belgesi, bu belgeye sahip olmayanlara ve bu belgeye sahip olmayan işçileri çalıştıran firmalara oldukça büyük cezalar kesmektedir. İş güvenliği açısından Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan kişiler için mecbur kılınan bu belge oldukça büyük öneme sahiptir. Bazı meslekler dışında bütün meslek sahipleri bu belgeyi almalıdır. Diş hekimleri, hemşireler, ebeler, eczacılar, tabipler, veterinerler, mühendisler ve mimarlar bu belgeye sahip olmak zorunda değildir. Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu 25.05.2015’de başlamış bu yasaya göre bu tarihten önce tehlikeli veya çok tehlikeli işlerde çalışan işçiler için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu değildi fakat onlarında Mesleki Eğitim Belgesine sahip olmaları zorunluydu.

MYK Yeterlilik belgesi alanında birçok kurum Mesleki Yeterlilik Belgesi vermektedir. İster Mesleki Eğitim, ister mesleki yeterlilik belgesi isterse de İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi alabilmek için eğitim görmek mecburidir.  Her mesleğin yapısına ve tehlike derecesine göre yeterlilik ders saatleri değişmektedir. Dersler teorik ve uygulamalı bir şekilde gösterilmektedir ve bu eğitimin alınma, yenilenmesi işverenin sorumluluğu altında gerçekleşmektedir. İşverenler Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerinden izin alması şartıyla kendi iş yerlerinde de, bu dersi verebilmektedir. Özellikle Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul konusunda birçok işveren bu kurumları MYK internet sitesinden arayarak bulabilirler.

http://portal.myk.gov.tr/index.php Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul şehrinde birçok kurum ve kuruluşlar ile tehlikeli mesleklerde çalışan işçilere hizmet vermektedir. Bu yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları işyerlerinden gelen talepler doğrultusundaister kendi mekânlarında isterseniz işyerinizde belgelendirme çalışmalarını yapabilirler. Sınav, ölçme ve değerlendirme ve nihayetinde bu sınavlardan başarılı olan personeli belgelendirme süreci başından sonuna kadar sınav merkezleri tarafından yürütülür.

Eğer sizlerde MYK’nın belirlediği tehlikeli mesleklerde yer alan 48 meslekten birinde çalışıyorsanız hemen bilgi ve tecrübenizin ispatı durumunda olan MYK yeterlilik belgenizi alın. Belgelendirme ile ilgili olarak ve mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlar İstanbul’da nerede öğrenmek istiyorsanız sitemizden faydalanabilirsiniz.

https://www.meslekiyeterlilikbelgesi34.com

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!