Advert
Advert
Advert

Basketbolun Kuralları

Basketbolun Kuralları
Basketbolun Kuralları Hakkı DUMAN

Basketbolun kuralları bugün beden eğitim ve spor öğretmenliğinde ve buna benzer spor okullarında öğrenilmesi gereken /zorunlu tutulan bir konudur. Ayrıca son yıllarda kaba taslak olarak lise ve ortaokullarda da ödev olarak verilmeye başlanmıştır.

Ben de BESYO okuyan biri olarak sizlere tavsiyem basketbol kurallarını bir gün içerisinde öğrenmeye kalkmanızdır. Bunun nedeni basketbolun yaklaşık 100 yıldır gelişen bir spor olduğu ve bir çok kuralının olmasındandır. O yüzden sizlere bir kaç kural anlatıp kuralları okuduğum basketbol4.com sitesini paylaşıp makalemi bitirmeyi düşünüyorum.

Basketbolda hakemler

Basketbol karşılaşmalarını 3 hakem yönetir. Bu hakemlerden bir tanesi içerde olmak şartıyla iki tanesi sahanın solunda ve sağında bulunmaktadır.

Basketbolda saha seçimi

Basketbolda saha seçimi çok adil bir şekilde kararlaştırımıştır. Deplasman takımı yani misafir takım hangi yarım sahayı isterse o yarım sahayı tercih edebilir.

Basketbolda başlama (Hava topu)

Basketbol maçları orta sahadan her iki takımdan da birer oyuncunun arasında yapılan hava atışı ile başlar. Havaya atılan topla oyun başlamıştır.

KAYNAK: http://www.basketbol4.com/basketbol-kurallari.html/

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!