Advert
Advert
Advert

Rize'de Salgın Uyarısı!

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kentte boğaz ağrısı, yüksek ateş, eklem ve kas ağrıları, uzun süre geçmeyen öksürük gibi semptomlarla seyir eden hastalık dolayısıyla hastanelerin acil ve polikliniklerinde yoğunluk yaşandığını duyurarak salgın uyarısında bulundu

Rize'de Salgın Uyarısı!
Rize'de Salgın Uyarısı! admin

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, il genelinde soğuk algınlığı ve grip vakalarında ciddi bir artış olduğu bildirildi. Boğaz ağrısı, yüksek ateş, eklem ve kas ağrıları, uzun süre geçmeyen öksürük gibi semptomlarla seyreden hastalığın özellikle çocuklar arasında daha hızlı yayıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu süreçte sağlık tesislerine olan başvurularda ciddi bir artış yaşandığı için, özellikle çocuk acil servisleri başta olmak üzere erişkin aciller ve polikliniklerde, hatta aile hekimliklerinde bile yoğunluk yaşanmaktadır. Söz konusu olan sağlık tesisi dahi olsa kalabalık her ortamda hastalığın hızla bulaştığı bilindiği için, çok gerekmedikçe hafif seyir eden semptomlar sebebiyle mümkün mertebe hastanelere başvurulmaması, ilk etapta aile hekimlerinden hizmet talep edilmesi, daha ciddi durumda olan vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için de çok önemlidir.

Bu süreçte gerek acillerimiz gerekse de aile hekimliklerimiz dahil tüm polikliniklerimizde eldeki tüm imkanlar seferber edilmiş, personelimizin nöbet sayıları maksimum sayıya çıkarılmıştır. Ancak tüm tedbirlere rağmen yoğunluğun çok fazla olduğu düşünüldüğünde bireysel koruyucu tedbirlerin önemi bir kez daha ön plana çıkmıştır.

Mümkün mertebe kalabalık ortamlara girilmemesi, el hijyeni dahi Kovit'ten de bildiğimiz tüm tedbirlere riayet edilmesi, hastalık belirtisi olan çocukların okullara gönderilmemesi çok önemlidir.”

Açıklamada, kamuoyunun bu konuda duyarlı olması ve gerekli tedbirleri almasının önemine vurgu yapıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!