Advert
Advert
Advert

Başkan Karafazlı: Varda Su Projesini Tamamladık

Varda İçme Suyu Yapım Bakım Onarım ve İşletme Birlik (Varda Birliği) Başkanı Sabit Karafazlı, Varda Su Projesinin tamamlandığını kaydetti.

Başkan Karafazlı: Varda Su Projesini Tamamladık
Başkan Karafazlı: Varda Su Projesini Tamamladık admin

Rize İl Genel Meclis Başkanı ve Varda İçme Suyu Yapım Bakım Onarım ve İşletme Birlik (Varda Birliği) Başkanı Sabit Karafazlı, Rize'nin batısındaki İyidere, Derepazarı, Kalkandere, Kendirli Beldesi ve 39 köy ile Trabzon'un Of ilçesine bağlı Ağaçseven, Başköy ve Keler mahallelerinde toplam 40 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve içme suyu sorununu çözecek Varda İçme Suyu Projesinin tamamlandığını belirterek, projenin geçici kabullerine başlandığını ifade etti.

3 etap halinde tamamlanan projenin birinci etabında 60 km ana şebeke hattı, ikinci etabında 87 km şebeke hattı, üçüncü etabında 29 su deposu ve 4 ana deponun yapımının bitirildiğini kaydeden Başkan Karafazlı, branşmanlar, vantuzlar, kapkajlar ve maslakların da tamamlandığını ve elektronik sistemin kurulduğunu söyledi.

 

Projenin tamamlanması için yasal ve coğrafi zorluklar, yangınlar, pandemi, savaşlar ve ekonomik kriz gibi birçok engelin aşıldığını sözlerine ekleyen Başkan Karafazlı, şöyle konuştu: “Yasal ve coğrafyadan kaynaklanan çok zorluklar çektik. Olmaz dendi. Bu süreçte meydana gelen yangınlar, pandemi süreci, savaşlar ve asrın depreminin yanında dünya genelinde yaşanılan ve ülkemizi de etkileyen ekonomik krizlere rağmen sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde projemiz devam etmiş ve sona erdirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza halkımız adına şükranlarımızı arz ediyorum. Projeye emeği geçen tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, valilerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, halkımıza, bürokratlarımıza ve mühendislerimiz ile yüklenici firmalara ve de çalışan emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı iletiyorum. “

Varda Su Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte işlerinin bitmediğini de kaydeden Karafazlı, “’Herkes su hayattır’ öğretisi ile hareket etmiştir. Allah’a hamd olsun bize nasip etti. İşimiz bitmedi. 40-50 yıllık köy içi su şebeklerimizi en kısa sürede yenileyeceğiz. Ayrıca birliğin sürdürülebilirliği için 1,7 MV HES Projemizi de hayata geçireceğiz. Etüdünü yapmış durumdayız. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!