Advert
Advert
Advert

RTEÜ’de Akademik Yükselme ve Belge Töreni Düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 2022 yılında profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan öğretim elemanları için Akademik Yükselme ve Belge Töreni düzenlendi.

RTEÜ’de Akademik Yükselme ve Belge Töreni Düzenlendi
RTEÜ’de Akademik Yükselme ve Belge Töreni Düzenlendi admin

Tören, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş birer konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz konuşmasında, üniversitenin kuruluşunun 17. yılında fiziki altyapı, akademik birim ve kadro ile akademik performans ve başarı açısından önemli mesafeler kat ettiğini ifade etti. Üniversitenin mevcut durumu, eğitim öğretim faaliyetleri, Ar-Ge kapsamında yürütülen çalışmalar, akademik başarı ve performans verileri hakkında bilgi veren Rektör Yılmaz, yatırımlar ve devam eden projelerden bahsetti.

Üniversiteye eğitim öğretim binası ve sosyal kampüs kazandırma noktasında hayata geçirilen yatırımlara da değinen Rektör Yılmaz, "Öğrencilerimizin iyi eğitim almalarının yanında, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da faal bireyler olmaları amacıyla, öğrenci memnuniyetini esas alan öğrenci odaklı kampüs modeline geçilmiş olup bu kapsamda çalışmalar yürütmekteyiz." dedi.

Rektör Yılmaz konuşmasını, "2022 yılı içerisinde doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör olan öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki akademik hayatlarında başarılar diliyorum." diyerek tamamladı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise konuşmasında, üniversitenin kurulduğu günden bu yana hızlı ivme gösteren üniversitelerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Üniversitemiz hem bünyesinde barındırdığı akademik kadroyla hem de fiziki mekân ve imkânlarıyla birçok üniversitenin sahip olmadığı güzelliktedir." dedi.

Vali Baydaş, cumhuriyetin ikinci yüzyılına damga vuracak geleceğin yönetici ve bilim insanlarını bugünün hocalarının yetiştireceğini vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz ve artık ikinci yüzyılın kapılarını araladık. Önümüzde 2053 ve 2071 hedefleri var, bunların mihenk taşlarını hazırlayacak olan siz değerli hocalarımızdır. Sizler ülkemizin geleceğine damga vuracak nesilleri yetiştireceksiniz. O yüzden sizlere büyük görevler düşmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan öğretim üyelerine cübbeleri giydirilerek belge takdimi gerçekleştirildi.

Cübbe giyme töreninin ardından ise, 2022 yılında; akademik teşvikten en yüksek puanı alan ilk üç akademisyene, patent ve faydalı model tescili alan akademisyenlere ve TÜBİTAK ARDEB kapsamında projesi kabul edilen akademisyenlere belge takdimi yapıldı.

Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı Prof. Dr. Nebi Gümüş, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!