Advert
Advert
Advert

TÜM ÇAY İŞ Vaatlerini Noterden Tasdikledi

TÜM İş Konfederasyonuna bağlı olarak Genel Merkezi Rize’de bulunan ilk mevsimlik işçi sendikası Tüm Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası (TÜM ÇAY İŞ) vaatlerini noterde tasdikletti.

TÜM ÇAY İŞ Vaatlerini Noterden Tasdikledi
TÜM ÇAY İŞ Vaatlerini Noterden Tasdikledi admin

10 Ekim 2023'te 1. Olağan Kongresini yaparak adını duyuran ve Genel Merkezi Rize’de bulunan tek sendika olma özelliği taşıyan Tüm Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası (TÜM ÇAY İŞ), çalışmalarına devam ediyor.

Kongrede, genel merkezin Rize’de olmasından, sosyal haklara ve alınacak aidatlara kadar işçilerin dikkatini çekecek bazı vaatlerde bulunan TÜM ÇAY İŞ Sendikası yetkilileri, verilen sözlerin havada kalmaması için vaatleri noterden tasdikletti.

TÜM ÇAY İŞ Sendikası’nın Rize 2. Noterliğinde tasdiklettiği vaatler şu şekilde:

TÜM-ÇAY İŞ SENDİKASİ

GENEL MERKEZ

1- Genel Merkez ( Tüm Çay- İş Sendikası) Rize’de kuruldu.

2- Çalışan emekçilerimizden kesilen aidatı brüt ücret üzerinden değil net ücret üzerinden ve (Tam yevmiye değil, yarim yevmiye) olacaktır. Bu haliyle ÜYEMİZ ve DAYANIŞMA DİLEKÇESİ VEREN İŞÇİLERİMİZİN %50’DEN FAZLA PARASI cebinde kalacaktır.
Bu husus TÜM ÇAY- İŞ SENDİKAMIZIN TÜZÜĞÜNDE 50/A MADDESİNDE BELİRTİLMİŞTİR.

3- Çalışan emekçilerimizin TİS Faydalanma hakkı iki şekilde olur.

a- İşçi taraf sendikaya üye olur.

b- Yada (TİS) Tüm haklarından faydalanmak için ÇALIŞTIĞI İŞ YERİNE DAYANIŞMA DİLEKÇESİ VERİR. Bu kanuni bir haktır. Kimse tarafından engellenemez. Bu husus 6356 Sayılı Sendikalar ve (TİS) Kanununun 39. Maddesinin 4. Fıkrasında belirtilmektedir.

4- Yekti aldığımız kurumlarda toplu Sözleşme yapmamıza engel olmak adına kötü niyetli olarak diğer sendikaların yetki itirazına bulunmasına MAHKEME TARAFINDAN KARARA BAĞLANMASI 90 GÜNÜ GEÇMEYECEKTİR. (TİS) Haklarını en fazla bu kadar geciktirebilirler. Eskiden üyelikler NOTER KANALI İLE OLDUĞUNDAN BUNLARIN TESPİTİ VE MAHKEME KARARI Çok uzuyordu. Ancak şu anda üyelikler E DEVLET ÜZERİNDEN VE DİJİTAL ORTAMDA ÇALIŞMA BAKANLIĞI TARAFINDAN ÜYE TESPİTİ GERÇEKLEŞTIĞI İÇİN BAKANLIK TARAFINDAN HER AY GÜNCELLENMEKTE OLUP mahkeme kararı çok uzamayacaktır. Bu kötü niyetli sendika zihniyetini de ifşa etme imkânı bulmuş oluruz.

5- Mevsimlik çalışanların haklarını iyileştirme (Kadro, çalışma süresi, sosyal imkânlar vs.) Konularda Ankara, il ve ilçe bazında süresiz diyalog kurmak bıkmadan usanmadan takibini gerçekleştirip sonuç almak.

6- Hedefimiz çalışan işçi arkadaşlarımıza adil ve şeffaf bir şekilde hizmet etmektir. Bu bağlamda işçi arkadaşlarımızın hassasiyetlerini ön plana tutacak projeler gerçekleştireceğiz.

7- Sendikalar ve toplu iş sözleşmesi Kanunu madde 410- (1):
Kurulu bulunduğu iş kolunda çalışan işçilerin en az % 1 üyesi bulunması şartıyla işçi sendikası, toplu iş sözleşmesinin kapsamına girecek iş yeri başvuru tarihinde çalışan işçilerin yarıdan fazlasının (%50+1) kendi üyesi bulunması halinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkilidir.

Not: Çalışan işçi arkadaşlarımızın bunların dışında öneri istek ve talepleri makul doğru istişare sonucu ortak akılla değerlendirilip bu neticeyi birlikte takıp edip bu bilgileri emekçi arkadaşlarımızla paylaşmak.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!