Advert
Advert
Advert

Rize'de 2023-24 Eğitim-Öğretim Dönemi Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rize'de 2023-24 Eğitim-Öğretim Dönemi Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Rize'de 2023-24 Eğitim-Öğretim Dönemi Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi admin

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, KYK Rize Yurtları Müdürü Celal Uzun ve ilgililer katıldı.

Vali Baydaş, toplantı öncesi yaptığı açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde sağlık, trafik, güvenlik, yükseköğrenim için gelen öğrenciler ve yurtlarla ilgili alınacak tedbirleri gözden geçireceklerini, il müdürlüklerini ilgilendiren konularda nelerin yapıldığını ve nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti.

İlimiz genelinde eğitim öğretime başlayacak olan öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edebilmeleri için gerekli tüm detayları değerlendireceklerini ifade eden Vali Baydaş, “Yüksek öğrenim için şehrimize gelecek olan öğrencilerin zorluk yaşamaması ve şehre adaptasyon süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapacağız. İlk, orta ve liselerde okuyan öğrencilerimizin okul durumları, servis ihtiyaçları, okul etrafında alınması gereken emniyet tedbirleri, sağlık ve tarımı ilgilendiren konuları gözden geçireceğiz. Kanuni olarak yapılması gerekenler, müdürlüklerimizin tedbirlerini konuşacağımız ve müzakere edeceğimiz bir toplantı yapacağız. İşin öğrenci tarafı olduğu gibi veli ve öğretmen açısından da değindireceğiz. Kısacası 2023-2024 eğitim öğretim sezonuna hazırlıkla ilgili her meseleyi gündemimize alacağız. Valilik olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz ve görev paylaşımı yapacağız” dedi.

Toplantıda başlıca; Üniversite için ilk defa şehrimize gelecek öğrencilerin barınması için gerekli tüm imkânların kullanılması, bağımlılıkla mücadele konusunda tüm eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması, yeni gelen öğrenciler için gençlik merkezleri tarafından tanıtıcı stantların açılması, taşımalı ve özel servis araçlarının sık sık habersiz bir şekilde denetlenmesi; yurt, pansiyon, taşımalı eğitim vb. gibi yerlerde yemek hizmetlerinin sürekli denetlenmesi, okullarda güvenlik görevlisi ve kamera sisteminin bulunması, kamera sistemlerinin KGYS sistemine entegre olması, güvenlik görevlisi olmayan okul önlerinde görev alanına göre belirgin olacak şekilde jandarma ya da emniyet personelinin bulundurulması, okul müdürlerinin şüpheli kişi ya da durumlar karşısında kolluk kuvvetleri ile irtibata geçmede aksaklığa mahal verilmemesi kararları alındı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!