Advert
Advert
Advert

Rize Sağlık Müdürlüğü DOKA ile ilke imza atıyor!

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir kez daha Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (DOKA) destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Rize Sağlık Müdürlüğü DOKA ile ilke imza atıyor!
Rize Sağlık Müdürlüğü DOKA ile ilke imza atıyor! admin

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından girişimcilik ve genç istihdamı teknik destek programı kapsamında hazırlanan “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi” Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından destek almayı hak kazandı.

Kurumdan yapılan açıklamada proje ile Nöropsikiyatrik testler eğitimi ve WAIS-R yetişkin zekâ testi eğitiminin ülkemizdeki kalkınma ajanslarınca ilk kez Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceği belirtilip, Müdürlüğe Nöropsikiyatrik alanda büyük bir güç kazandıracağının düşünüldüğü kaydedilerek, “İlimiz sağlık tesislerinde hali hazırda uygulanamayan Nöropsikiyatrik Testler Eğitimi, WAIS-R Yetişkin Zekâ Testi Eğitimi ile Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları Eğitimi gerçekleştirilecek proje sayesinde il genelindeki tüm mesleki çalışanlara verilecek sertifikalı eğitim ile uygulanabilecek, bu nedenle vatandaşlarımızın il dışına veya özel sağlık kuruluşlarına başvurmalarına gerek kalmayacaktır. Nöropsikiyatrik testlerin ilimizde uygulanması ile beraber bu testin sonucunda oluşan rapor ile özellikle demans, deliryum, depresyon gibi hastalıkların ayırıcı tanısı ve unutkanlık sorunu hangi alanlarda ve ne ağırlıkta olduğu konusunda bilgi sağlanabilecektir. Hekimin hastanın tedavisini yönlendirme ve takip süreci konusunda önemli katkı sağlayacaktır. Bu testin uygulanması psikiyatri, nöroloji ve beyin cerrahi alanlarının birbiri ile eşgüdüm halinde çalışmasında büyük fayda arz edecektir.

WAIS-R yetişkin zekâ testi gelişmiş ülkelerde zekâ alanında uygulanan en geçerli ve güvenirliliği yüksek zekâ testidir. Bu testin uygulanması ile birlikte evlilik, adli işlemler, engellik durumu, psikiyatrik bozukluklar açısından son derece önemli olan zekâ durumunun doğru ve tam bir şekilde tespit edilmesi sağlanabilecektir.

Çocuk ve ergenlerde bilişsel davranışsal terapi uygulamaları eğitimi ile ise özellikle anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif davranışlar ve travma sonrası stres bozukluğu gibi rahatsızlıkları bulunan çocukların tedavi ve danışmalığı sürecinde önemli rol oynayacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!