Advert
Advert
Advert

Başkan Köseoğlu, “memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir”

Memur maaşları ile ilgili bir basın açıklamasında bulunmak için sendika üyeleri Rize Valiliği önünde toplandı. Valilik önünde oluşan Kalabalığın adına basın açıklamasında bulunan Türkiye KAMU-SEN Rize Şube Başkanı Burak Köseoğlu, memur maaşlarının Türkiye’de ki yoksulluk sınırı olan 33 bin 788 TL’nin altında kaldığını ve bu kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Basın açıklamasında bulunan Türkiye KAMU-SEN Rize Şube Başkanı Burak Köseoğlu, “Cumhurbaşkanımız tarafından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu çerçevede, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri TBMM'de gündemde. Buna göre, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükselecek. 2023 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme" ile belirlendi. Toplu sözleşme masasında memurun hakkını aramaktan aciz kalan; memurun enflasyon ve yoksulluk sınırı altında ezilmesine göz yuman malum sendikalar, meslektaşlarımızın yoksullaşması karşısında da bir kez daha etkisiz kaldı” dedi. Yoksulluk sınırının 33.788 TL olduğu ülkemizde memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir” Köseoğlu açıklamasının devamında, “5 Temmuz günü açıklanan zam oranlarının ardından camiamızın sözde yetkili ancak özde yetkisiz sendikası 36 saat, ondan sonra sıra gelen malum sendikalarda 12 saat tepkisiz kaldı. Bizler ise gerek 5 Temmuz öncesi ve gerek 5 Temmuz sonrasında genel merkezimiz önderliğinde tüm reaksiyonları aldık ve eylem planlarımızı hayata geçiriyoruz. İçinde yaşadığımız hayat pahalılığında ve yoksulluk sınırının 33.788 TL olduğu ülkemizde memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir. Bu göz göre göre memuru yoksulluk sınırın altında ezdirmektir. Ülkemizde yıllarca, orta direk olarak atfedilen memur ortalığını yitirmiş, bugün altında bir maddi hayata sürüklenmiştir. Ayrıca; 8 bin 77 TL’lik verilecek olan seyyanen artışın taban aylığa eklenmek yerine ilave ek ödeme adı altında olması, yani emekli maaşlarına yansıtılmayacak olması çalışmakta iken alınan maaş ile emekli maaşları arasındaki farkı büyük ölçüde artıracaktır. Emekli maaşına yansımayan bir zammın adına zam denilebilir mi? Yoksulluğa terk edilen memur, emeğinin karşılığını alamayan memur ve yine görmezden geldikleri memurun verdiği yaşam mücadelesi her geçen gün daha zor bir hal almaktadır” diye konuştu.

Başkan Köseoğlu, “memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir”
Başkan Köseoğlu, “memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir” admin

Memur maaşları ile ilgili bir basın açıklamasında bulunmak için sendika üyeleri Rize Valiliği önünde toplandı. Valilik önünde oluşan Kalabalığın adına basın açıklamasında bulunan Türkiye KAMU-SEN Rize Şube Başkanı Burak Köseoğlu, memur maaşlarının Türkiye’de ki yoksulluk sınırı olan 33 bin 788 TL’nin altında kaldığını ve bu kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Basın açıklamasında bulunan Türkiye KAMU-SEN Rize Şube Başkanı Burak Köseoğlu, “Cumhurbaşkanımız tarafından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu çerçevede, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri TBMM'de gündemde. Buna göre, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükselecek. 2023 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme" ile belirlendi. Toplu sözleşme masasında memurun hakkını aramaktan aciz kalan; memurun enflasyon ve yoksulluk sınırı altında ezilmesine göz yuman malum sendikalar, meslektaşlarımızın yoksullaşması karşısında da bir kez daha etkisiz kaldı” dedi.

Yoksulluk sınırının 33.788 TL olduğu ülkemizde memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir”
Köseoğlu açıklamasının devamında, “5 Temmuz günü açıklanan zam oranlarının ardından camiamızın sözde yetkili ancak özde yetkisiz sendikası 36 saat, ondan sonra sıra gelen malum sendikalarda 12 saat tepkisiz kaldı. Bizler ise gerek 5 Temmuz öncesi ve gerek 5 Temmuz sonrasında genel merkezimiz önderliğinde tüm reaksiyonları aldık ve eylem planlarımızı hayata geçiriyoruz. İçinde yaşadığımız hayat pahalılığında ve yoksulluk sınırının 33.788 TL olduğu ülkemizde memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir. Bu göz göre göre memuru yoksulluk sınırın altında ezdirmektir. Ülkemizde yıllarca, orta direk olarak atfedilen memur ortalığını yitirmiş, bugün altında bir maddi hayata sürüklenmiştir. Ayrıca; 8 bin 77 TL’lik verilecek olan seyyanen artışın taban aylığa eklenmek yerine ilave ek ödeme adı altında olması, yani emekli maaşlarına yansıtılmayacak olması çalışmakta iken alınan maaş ile emekli maaşları arasındaki farkı büyük ölçüde artıracaktır. Emekli maaşına yansımayan bir zammın adına zam denilebilir mi? Yoksulluğa terk edilen memur, emeğinin karşılığını alamayan memur ve yine görmezden geldikleri memurun verdiği yaşam mücadelesi her geçen gün daha zor bir hal almaktadır” diye konuştu.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!