Advert
Advert
Advert

ALİM” KURUM OLARAK HAZIRIZ”

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım yeni sezon hazırlıklarının tüm fabrikalarda tamamlanmak üzere olduğunu belirterek iki yeni fabrikanın Nisan ortasında bitmiş hal geleceğini söyledi.

ALİM” KURUM OLARAK HAZIRIZ”
ALİM” KURUM OLARAK HAZIRIZ” admin

Şevki DERECİ

RİZE: Yeni çay sezonunun Mayıs ayı ilk haftasından sonra başlayabileceğini belirten Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım kampanyanın hava şartlarına bağlı olduğunu belirtti.

     Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım tüm ilçelerde ve bölgede tüm fabrikaların yeni sezona hazır olacağını belirterek “ Bu yıl Ç.Hemşin ve İkizdere fabrikalarımız Nisan ayı ortasında hazır hale gelecek. Şu an bu fabrikalarımızda makine montaj işlemleri devam ediyor. Bu bölgelerimizde organik çay tarımı yapacağız ve 100 er tonluk olan fabrikalarımızda önceki yıl 14 Mayıs tarihinde temeller atılmıştı. Bir yıl kadar bir süre içinde fabrikalarımızı hazır hale getirdik. Artık ilimizde fabrika olmayan ilçemiz kalmadı” dedi.

       “KURUM OLARAK HAZIR OLACAĞIZ”

Yeni işçi alımlarının Nisan ayı içinde belirleneceğini belirten Genel Müdür Yusuf Zıya Alım “ Kurumumuzdan 397 emekli olan var, bu Sayı EYT ile artacağını düşünüyoruz. Ayrıca Ç.Hemşi ve İkizdere çay fabrikalarımıza o bölgelerden işçi istihdamı yapacağız. Şu an belli olmamakla birlikte 1500 dolayında bir işçi alımı gerçekleşeceğini düşünüyorum” dedi.

      “HASAD HAVALARA BAĞLI”

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım önceki yıl 16 Mayıs tarihinde yaş çay alımlarına başladıklarını belirterek “ Yaş çay hasadı iklim şartlarına bağlı. Bu yıl havaların iyi gitmesi ile Mayıs ayının ilk haftasında alımların başlayacağını düşünüyorum. Nisan ayı içinde ise gübreleme ve çay bakım işlemleri başlayacak” dedi.

      “ÜRETİCİ HASADI KENDİ YAPMALI”

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım üründe kalitenin yakalamasını tek şartının hasadın zamanında ve temiz bir şekilde yapılmasına bağlı olduğunu belirterek “ Önceki yıl yüzde 10 seviyesinde rekolte düşüklüğü yaşadık. Bunun büyük bir nedeni belli. Yabancı işçilerin çay bahçelerine verdiği zarardan kaynaklanmakta. Üreticimizin kendi hasadını kendisi yapması halinde iyi bir verim alacakları gerçeğini bilmeleri gerekiyor” dedi.

      “STOK ERİTİYORUZ”

Kurumun depolarında 70 bin ton dolayında kuru çay bulunduğunu belirten Genel Müdür Yusuf Zıya Alım “ Önümüzde bir buçuk aylık bir süre daha var. Bu süre içinde 15 bin ton dolayında bir kuru çay satışımız olacak. Yeni sezona 50 ile 55 bin ton stok ile gireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!