Advert
Advert
Advert

Rize Meydanı Büyütülüyor

Rize kent merkezinde yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı, alanda bulunan binaların kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılmasıyla büyütülecek.

Rize Meydanı Büyütülüyor
Rize Meydanı Büyütülüyor admin

Rize’ye yeni meydanlar, yeni yeşil alanlar kazandırmak için şehrin farklı bölgelerinde kamulaştırmalar ve yıkımlar gerçekleştirerek yerine vatandaşların rahat nefes alabilecekleri meydanlar kazandıran Rize Belediyesi, kent merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanını da büyütmek için ilk adımı attı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un son Rize ziyaretinde de gündeme gelen ve Bakan Kurum’un kentsel dönüşümü için onay verdiği Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Ziraat Bankası ile işyerlerinin bulunduğu binalar yıkılarak meydana katılacak.

Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırmaların yapılabilmesi amacıyla Rize Belediyesi ile alandaki hak sahipleri arasında görüşmelere başlandı. Görüşmelerin tamamlanmasıyla buradaki binalar yıkılarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı büyütülecek.

Yıkımın ve meydanın büyütülmesi işleminin 2023 yılı içerisinde tamamlanması bekleniliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!