Advert
Advert
Advert

ÇAYKUR YENİ BİR REKORA İMZA ATTI

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım 2022 yılında 160 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “ Önceki yıl 158 bin ton seviyesi ile rekor kırmıştık, bu sezon bu rekoru yeniledik” dedi.

ÇAYKUR YENİ BİR REKORA İMZA ATTI
ÇAYKUR YENİ BİR REKORA İMZA ATTI admin

RİZE: Önceki yıl tarihi rekora imza atarak 158 bin ton kuru çay satışı gerçekleştiren Çaykur bu yıl bu rekoru 2 bin ton aşarak yeni bir rekora imza attı.

      Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım 16 Mayıs ta açılan yaş çay kampanyası sonrasında yıl boyunca 655 bin ton yaş çay ve bununla birlikte 27 bin ton 134 ton organik çay olmak üzere toplamda 682 bin 497 ton çay aldıklarını belirterek “ toplamda üreticilerimize 4 milyar 50 Milyon TL ödeme yaptık, şu an üreticilerimize borcumuz kalmadı” dedi.

                Yeni rekora imza attık

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım 2022 yılında önceki yıldan kalan 100 bin ton kuru çay ile birlikte 160 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “ Bu yıl ki ürünümüzden 60 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdik, toplamda 135 bin ton dolayında kuru çay üretimimiz oldu ve depolarımızda 85 bin ton dolayında kuru çay bulunmakta” dedi.

             Stoklarımız eksilecek

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım yeni yıla 85 bin ton kuru çay stoku ile gireceklerini belirterek “  Mayıs ayında başlayacak olan Yaş vay kampanyasına 30-35 bin ton dolayında stok ile girmeyi hedefliyoruz, bu rakam önceki yıl 100 bin ton idi, 47 fabrikamıza yeni sezonda iki fabrika daha eklenecek, Ç.Hemşin ve İkizdere fabrikalarımızın eklenmesi ile yeni sezona girmiş olacağız” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!