Advert
Advert
Advert

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Yelkenci: Bölge İçin En Büyük İvme Samsun Sarp Demiryoludur

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci, Samsun Sarp Demiryolu Projesinin Orta Karadeniz Bölgesinden Doğu Karadeniz’e kadar tüm illeri kapsayan bir proje olduğunu belirterek bölge için en büyük ivme olduğunu kaydetti.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Yelkenci: Bölge İçin En Büyük İvme Samsun Sarp Demiryoludur
MÜSİAD Rize Şube Başkanı Yelkenci: Bölge İçin En Büyük İvme Samsun Sarp Demiryoludur admin

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sevindik, Şaban Yıldız, Harun Şimşek, Semih Fatih Kızıltan, İbrahim Taşkın ve Enes Karavin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. MÜSİAD Rize’nin çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yelkenci, uzun bir süredir yapılması için gündemde tutulan Samsun Sarp Demiryolu Projesinin Rize için önemli bir kazanım olduğunu ve bölge için en büyük ivme olduğunu kaydetti.

Samsun Sarp Demiryolunun Rize için kazanımının çok büyük olacağını kaydeden MÜSİAD Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci, Samsun Sarp Demiryolunu desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Yelkenci, Samsun Sarp Demiryolu Projesinin Rize’yi batısı ile birleştirecek bir proje olduğunu ve bölgenin Samsun Sarp Demiryolu ile Sarp’ın diğer tarafındaki 370 milyonluk bir coğrafyaya hitap edecek bir konuma geleceğini kaydederek, “Samsun Sarp Demiryolu tüm Karadeniz bölgesindeki ticari gelişimin katkısına çok yüksek oranda katkı sağlar. Bu noktada yük taşımacılığı olsun diğer ticari gelişmeler olsun biz bu bölgedeki üretimi ülkemizde 81 ile yaymayı planlıyorsak Samsun Sarp Demiryolu da bunun içerisindeki önemli ayaklardan bir tanesidir. Samsun’dan Sarp’a gidecek olan tren yolu Sarp’tan da diğer tarafta yaklaşık 370 milyonluk bir coğrafyaya daha hitap ederek birleşebilirdi. Oradan Gürcistan’dan tutunda Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermenistan işgalinden sonra tekrardan alınan topraklarla biz Azerbaycan’la sınır haline gelmeye başladık. Artık Nahcavin’la birlikte sınır ülke pozisyonuna erişiyoruz Bu coğrafyadan biz ta Kazakistan’a ulaşabilecek bir coğrafyaya sahibiz. Bu Samsun Sarp Demiryolu ile birlikte inşallah çok büyük bir ivme kazanır.” dedi.

MÜSİAD olarak Samsun Sarp Demiryolu Projesini her platformda desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Yelkenci, “Oluşabilecek projenin biz iş insanları olarak her daim destekçisiyiz. Bunu da konuşuruz. Bununla da oluşabilecek tüm projelerin içerisinde de MÜSİAD olarak yapılabilecek çalışmaların içerisinde olmaya gayret gösteririz. Destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

Rize Şube Başkanı Yelkenci, Samsun Sarp Demiryolu için Orta Karadeniz’le Doğu Karadeniz bölge illerinin hep birlikte hareket ederek ortak bir çalışma içerisinde tek yumruk olarak lobi çalışması yürütmesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: “İnşallah bundan sonraki süreçte tüm bölgenin birleşimi ile tüm bölgenin yapacak olduğu lobi ve faaliyetle birlikte Samsun’dan Sarp’a ulaşılacaktır. Çünkü sadece Rize’yi ilgilendiren bir proje değil. Orta Karadeniz Bölgesinden Doğu Karadeniz’e kadar tüm illeri kapsayan bir projedir. Sonuçta Ovit diyorduk Ovit oldu, işte bazı yollarımız diyorduk oldu havalimanı diyorduk havalimanı oldu vs. derken Samsun Sarp Demiryolu da inşallah olacaktır. Bundan sonraki süreçte inşallah bu bölge için en büyük ivmedir. Biz bunu her daim konuşacağız ve dillendireceğiz, takipçisiyiz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!