Advert
Advert
Advert

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

1 Mart akşamı 53 Gazeteciler Derneği tarafından yapılan 2021 ödül töreni ile ilgili dernek yönetimi tarafından açıklama yapıldı.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR
KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR admin

1 Mart 2021 Salı Günü, 53 Gazeteciler Derneği tarafından bir gece tertip ederek özellikle ‘Derneğimizin üyesi olan’ gazeteciler ile bir araya geldik. Gecemizi derneğimizin üyesi olmayan, fakat bizim için ahlakı, temizliği ve saf duyguları ile çok farklı bir yere sahip olan, Merhum Meslektaşımız, kıymetli ağabeyimiz Necati Tuzcu’nun anısına düzenlemek istedik. Neticesinde ortaya art niyet gütmeden olayı ‘Dostluk, kardeşlik’ olarak nitelendirebilen her kesin memnun kaldığı bir organizasyon çıkmış oldu.

Derneğimiz pozitif bir niyetle bu geceyi tertip etse de negatif düşünceler yine her zaman olduğu gibi bilgi kirliliğine neden oldu. Bu vesile ile bu açıklamayı yapma mecburiyeti duyduk. Öncelikle hatırlamak istiyoruz ki düzenlenen tören merhum meslektaşımızın adına yapılmış, onun aziz anısını yaşatmak için ödüllere ‘2021 yılı Necati Tuzcu Gazetecilik Ödülleri’ adı verilmiştir. Acımasızca ve hakaret içerikli her yorumun merhum meslektaşımıza ve bu ödülleri alan insanlara saygısızlık olduğunun altını çizmek isteriz.

2. Bir konu, ödüllerin kimlere verildiğidir. Ödüller dernek yönetimi tarafından belirlenen bir komite vasıtası ile hak sahiplerini bulmuş, bireysel düşüncelere yer verilmemiş, gazetecilik camiasında duayenlere, mesleğimizi icra eden genç gazetecilere ve kopyala yapıştır yapmak dışında mesai gözetmeksizin sürekli alanda çalışan gazetecilere ödülleri dağıtılmış, bunun yanı sıra bürokraside başarılı olanlara ve sadece bizim üyemiz olanların değil, tüm Rizelilerin şehri olan Rize’de istihdam sağlayan iş insanlarına ödüller verilmiştir.

Bir diğer konu Dernek Başkanımız Mustafa Bayrak’ın törende gerçekleştirdiği konuşmasıdır. Törende gerçekleşen konuşmada Başkan Bayrak ‘Kopyala yapıştır habercilik yapan, oturduğu yerden bu iş için emek harcayanların haberlerine tamah eden, emek hırsızlarına yönelik mücadelemiz devam etmektedir’ ifadelerini kullanmıştı. Bizler 53 Gazeteciler Derneği Yönetimi olarak başkanımızın bu haklı ifadesinin altına imzamızı atıyor ve kendisini bu konuda desteklediğimizi bir kez daha yinelemek istiyoruz. Başkanımızın bu cümlelerinden alınan, üzülen, kaygı duyan hiç kimsenin umurumuzda olmadığı gibi mücadelemizin onlarla olduğunu da hatırlatmak istiyoruz.

Bizler 53 Gazeteciler Derneği olarak ‘2021 Yılı Necati Tuzcu Gazetecilik Ödülleri’ etkinliğimizi tadında bıraktığımız gibi bu eleştirilerin de tadında kalmasını istiyor, haklı eleştiriler yapan herkese teşekkür ediyor, kendisini dikkate almamız için marjinal çabalar içerisinde olarak belden aşağı bir yol izleyen tüm şahıslar ile hukuki mücadele başlattığımızı bilmenizi istiyoruz.

Son olarak belirtmek isteriz ki Bizler 53 Gazeteciler Derneği Yönetimi ve Üyeleri olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözünde de söylediği gibi milletimizin sesi olmaya, bu tip aşağılık saldırganlıklara yer vermeden milletimizin dertleri ile dertlenmeye devam edeceğiz.

53 Gazeteciler Derneği Yönetimi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!