Advert
Advert
Advert

GİTMEYİZ DEMEYİZ

Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu” Sizlerin sorununu bu siyasiler ile çözeceğiz, sakın fevri davranmayın, makul istekleriniz var ve bunu siyasiler ile görüşerek çözeceğimize inanıyorum, Mayıs ayında Cumhurbaşkanımız Rize ye gelecek, konuyu kendisine aktaracağız” dedi. -Rize Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız ise” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOKİ heyeti Rize ye gelerek yer incelemesinde bulundular, bize verilmesi gereken yerin sanayi esnafı için uygun olmadığını belirttiler, bizler 224 esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz, birçok tesis dolgu alanında yapıldı, modern bir sanayi sitesi dolgu alanında yapılabilir” dedi.

GİTMEYİZ DEMEYİZ
GİTMEYİZ DEMEYİZ admin

 Bülent ÇİFTGÜMÜŞ

RİZE: Rize Sanayi Sitesi Kooperatifinde yapılan toplantıda taşınması düşünülen Sanayi sitesi esnafı ile Ticaret Odası başkanı ve Esnaf Odalar Birliği başkanı bir araya geldi.

    Sanayi Sitesi Kooperatifinde yapılan toplantıya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevhair, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, bazı oda başkanları ile Kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız katıldı.

    Sanayi esnafı ile yapılan toplantıda konuşan Kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız sanayi sitesinin 1975 yılında yapıldığını ve 224 esnafın burada 1500 kişiye ekmek verdiğini belirterek “ Bizlerin amacı Cumhurbaşkanımızın memleketinde bu isme yakışacak bir tesis yapmak. Bizim hiçbirimiz çıkmayız demiyoruz. Ancak bize gösterilen yer esnaf için uygun değil, yeni yerde 137 iş yeri yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen ekip ile TOKİ den gelen ekip yapılması düşünülen yeri incelediler ve orada Sanayi sitesi olamayacağını söylediler. İlimizde bir yanlışlığın daha olmasını istemiyoruz, bugün Adliye Binası, Emniyet Müdürlüğü ve AVM yanlış yerlerde yapıldı, aynı hatanın olmasını istemiyoruz” dedi.

Hazırlanan proje güzel

Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy kooperatif tarafından hazırlatılan projenin güzel olduğunu belirterek “ Modern bir proje ve olması gereken bu. Hiç kimse sanayi kalkmasın demiyor, makul bir talepleri var ve bu talep doğaldır. Burası Tokat veya Konya değil, arazi sorunumuz var 137 kişilik proje hazırlanmış, diğer esnafımız nereye gidecek, oturup konuşarak bu sorunu çözmek mümkün” dedi.

     Fevri olmayalım

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ İçinizden neler koptuğunu biliyorum. Burası için verilen bir karar var. Derdimizi anlatmaktan geri çekilmemeliyiz. Sorunları çözmek için fevri olmamak gerek,  ne yaparsak yapalım bu sorunu siyasetçilerimiz ile çözeceğiz. Kızarak hareket edemeyiz. Sizlerin arasından 40-50 kişi ile odamızda siyasetçilerimiz ile bir toplantı yaparak sorunları masaya yatıralım. Bu tip sorunlar olabiliyor, OSB için 10 yıl uğraştık ve 4800 un üzerinde kişiden imza almak zorunda kaldık, şimdi ise OSB ye yeni alacağımız yer için 2 binin üzerinde kişiden imza almak zorunda kaldık. Bir tarafa eğilip bükülmeden doğru yolda olmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız Mayıs ayı içinde ilimize gelecek, kendisi ile de bu konuyu konuşacağız. Sizlerin talebi doğal” dedi.

Muhatap alınmıyoruz

Sanayi esnafları ise siyasetçilerin kendilerini muhatap almadığını belirterek “ Biz çıkmayalım demiyoruz. 130 metre karelik alanlar, 70 metre karelik alanlar bize laik görülüyor. Halbuki Gündoğdu çıkışı için hazırlanan proje çok kapsamlı ve burada ne maliyet çıkarsa çıksın iş yaparak ödeyebiliriz, şimdi bize gösterilen yerde iş ortamımızın olacağını düşünmüyoruz.  Bizleri muhatap alsınlar ve birlikte bunu konuşalım. Biz çıkmayalım demiyoruz, Cumhurbaşkanımız a karşı saygımız var, Rize siyasetçileri bizleri muhatap almıyor” dediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!