Advert
Advert
Advert

Rize'de “Haftaya Başlangıç” Toplantısı Gerçekleştirildi

Rize’deki kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu daha da geliştirmek amacıyla düzenlenen “Haftaya Başlangıç” toplantıları Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize'de “Haftaya Başlangıç” Toplantısı Gerçekleştirildi
Rize'de “Haftaya Başlangıç” Toplantısı Gerçekleştirildi admin

Rize'deki kurum ve kuruluşlar arasında bilgi alışverişinde bulunmak, kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu geliştirmek, kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla düzenlenen “Haftaya Başlangıç” toplantısı Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, eğitim merkezinin işleyişi ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler vererek, buradaki eğitimlerle birlikte Adalet Bakanlığı personelin kamu hizmeti sunma standardını artırmayı amaçladıklarını ifade etti

 İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ile ilgili sunum gerçekleştiren AFAD İl Müdürü Mehmet Rıza Andiç, “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plandır. Burada afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, paydaşlar arasında iş birliğini artırmak, afet sırasında müdahale ve sonrasında iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmak ve afet risk azaltma bilinci oluşturmak amaçlanmıştır. İlimiz coğrafi olarak son yıllarda ciddi afetlerle karşı karşıya kaldı. Meydana gelen bu afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarını en aza indirmek afetler sonrasında yapılacak çalışmaları hızlı ve ivedi bir şekilde yapma adına İRAP son derce önemlidir” dedi.

Vali Çeber’de son yıllarda ilimizde yaşanan afetlere dikkat çekerek, “Dünyada yaşanan iklim değişikliği nedeniyle başta ilimiz olmak üzere ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde doğal afetler daha fazla yaşanmaya başladı. Özellikle ilimiz gerek coğrafi yapısı gerekse iklimi nedeniyle sel ve heyelan afetlerinin en çok görüldüğü iller arasında yer alıyor. Bundan dolayı afet öncesi riski azaltacak çalışmalar son derece önemlidir. İRAP’ta ilimizin öncellikle tehlikeleri belirlenerek, mevcut durum analizi, önlem tablolarının oluşturulması gibi pek çok çalışma yapılmaktadır. Afetlerin olmaması temennimizdir. Ama her zaman da o an için hazırlıklı olmamız ve gerekli önlemleri almamız gerekmektedir.

Afet tehlikesinin ne zaman ve hangi büyüklükte gerçekleşeceğinin tam olarak tahmin edemediğimizden risklerin oluşmaması veya azaltılmasına yönelik önlemlerin alınması yaşanan afetlerden en az hasarla çıkmamızı sağlayacaktır” dedi.

Vali Kemal Çeber, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç,Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı, Ömer Faruk Duman, Kübra Baka Kılıç, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve kurum müdürleri katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!