Advert
Advert
Advert

Başkan Mustafa Gündoğan, ilk kez Flash53'e açıkladı

Başkan Mustafa Gündoğan, ilk kez Flash53'e açıkladı
Başkan Mustafa Gündoğan, ilk kez Flash53'e açıkladı admin

Flash53 YouTube kanalı ve FaceBook sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanan, Rize’nin genç gazetecilerinden Mehmet Can Peçe’nin sunduğu ‘Can’lı Gündem’ programının bu akşam ki konuğu Rize Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gündoğan oldu.

 

Programda pandemi süreci ve korona virüs ile mücadele kapsamında berberler, kuaförler ve güzellik salonları olarak aldıkları önlemlere değinen Başkan Gündoğan, işletmeleri kapalı olduğu için evlere traş yapmaya giden berberleri vatandaşların zorladığını ve araya hatır koyarak zor durumda bıraktığını dile getirdi. Gündoğan ““Bir çok kişi makine satın alarak saçlarını 3 numaraya vurdu.  Bir çok kişi, 6 yaş üstü zaten evden çıkmıyor. Yani bu insnalar saçlarını zaten 3 numaraya vurmuşlar. Bu da bizim müşteri sayısını aşağıya düşürdü. Evine ekmek getiremeyen, günlük çalışan belli bir kesimiz. Bunlara belli bir sosyal destek de olmayınca sağlıkalrını hiçe sayarak müşterilerin evlerine de gittiler, bunları da biliyoruz. Yakalananlar 3 bin 180 lira ceza yediler. Ama salonlarımızdaki berberlerimizi de en fazla bu duruma düşüren bizim müşterielrimiz. ’10 yıldır müşterinim, gel evde traş beni’ diyor. İşletme sahiplerimiz aşırı baskı yedi. Birazda bizim halkımız, bizim müşterilerimizin duyarlı olması lazım. Sonuçta bizim salonalrımızda korona virüs yok, insanlarda var, salonlardan geçmiyor, kişiden kişiye geçiyor. Bunu ben bir türlü çözemedim. Her ne akdar basın yoluyla uyardıysak da kaçaklar oldu” ifadelerini kullandı.


Gazeteci Mehmet Can Peçe’nin kendisine ‘Kaç kişi ceza aldı, net bir sayı var mı?’ sorusunu da yanıtlayan Başşkan Gündoğan “Benim kulağıma gelen 5-6 kişi ceza aldı. İş yerlerinin camlarını gazete ile kapatark çalışan arkadaşlar oldu, esnaf görmüştür, duyarlı bir vatandaş görmüştür, emniyeti arayarak şikayet etmiştir. Kişi sosyal medyadan paylaştı, numarasını verip traş yapılır diye sosyal medyada paylaşanlar da oldu. Bunlara da valilik kanalı ile cezai işlem uygulandı” şeklinde konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!