Advert
Advert
Advert

Vali Çeber Rize'deki hasta sayını açıkladı

Rize Valisi Kemal Çeber, Hastanelerimizde yatan hastalarımızın sayısı 25'in altında. dedi.

Vali Çeber Rize'deki hasta sayını açıkladı
Vali Çeber Rize'deki hasta sayını açıkladı admin

Rize Valisi Kemal Çeber Rize’deki Koronavirüs vakalarını değerlendirdi. Çeber:” Bu işte bazı sınırlamalar konuldu. İller bazında vaka açıklamaları gibi bazı bilgilerin özelde kalması ilimizin dışındakileri biz de bilmiyoruz. Daha önce iyiye gitme sürecini başlatmıştık. Alınan ilk sert tedbirler Rize'de alındı. Yol kontrol uygulamaları ve oradaki kontroller. Rize'de alınan tedbirlerin tamamında ilgili bakanlıklarla görüşerek yaptık. 

Rize nufus yoğunluğuna göre 4. ildi. Ona rağmen temel verilerde biraz arındık. Rize Türkiye'nin en fazla trafik alan bölgesiydi. 
Rize'deki test sayımız 3500 e yakınlaştı. oransal olarak yapılan testlere göre vaka sayısında baya altlardayız. bu toparlanmamızda da bizlere büyük kolaylık sağladı. Hastanelerimizde yatan hastalarımızın sayısı 25'in altında. Hastalarımızında durumu iyi, 5-6 kişi yoğun bakımda. 10 vatandaşımızı da kaybettik. bakıldığında hepsi bizim elleri öpülesi büyüklerimiz. Bu vefatların her biri bizleri çok üzdü. Unutmamak lazım her bir rakamın karşılığı bir insan. Rize'de kaybettiğimiz vatandaşlarımızın her birisi, ciddi rahatsızlıkları olana vatandaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale İlinden örenek vedi. 


Kırıkkalede uzun süredir sıfır vaka gidiyordu. Ama dün bügün çok önemli sıçramalar oldu. Çok fazla pozitif vaka oldu. Başka bir ilimizdede aynı şekilde yüksek vakalar görüldü. bunu şunun için söylüyorum bazen toparlanıyoruz diyoruz, çünkü hemen rahabete kapılabiliyoruz. Bilim kurulumuzun verdiği bilgilere göre son 6-7 günde bir çok ilimi bunları yaşadı. ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!