Advert
Advert
Advert

Karakoyunlu'dan yaş çay fiyat önerisi

Rize’nin online internet kanalı olan Flash53’e katılan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Rize şube başkanı Recep Ali Karakoyun çayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Karakoyunlu'dan yaş çay fiyat önerisi
Karakoyunlu'dan yaş çay fiyat önerisi admin

Yaş çay taban fiyatı hakkında konuşan ASKON Rize şube başkanı Recep Ali  Karakoyun’lu taban fiyatının aynı kalıp destekleme priminin yükselmesi gerektiğini belirterek: ”Destekleme her üründe var sütte 60 kuruşa yakın destekleme var ama çayda 13 kuruş. Bu sene yapılacak zammın yüzde 70 yi halka destekleme primi olarak yatırılsın. Bugün sanayicinin üstündeki yükü almış olacak. Bütün girdiler yüzde yüz zamlanmış birde çay zammı gelirse sanayicinin üstündeki yük daha da çok artmış olacak.  4 lira gibi bir rakamlar konuşuluyor. Bu şartlar altında ödenecek bir para değil muhalefette olduğunda rahat konuşuluyor bizde istiyoruz 10 lira olsun ama bunun imkanı yok.” İfadelerini kulandı.

Çaykur’un kotayı kaldırması gerektiği ifadelerinin yanlış olduğunu dile getiren başkan Karakoyun:” Kota Çaykur’un çay alamaması için getirilmesi. Kalite çay üretilebilmesi için getirildi.  Çaykur’un bu kadar çayı alıp işleme ihtimali yok. Bir kısmını özel sektör almak zorunda fakat bu yıl durumlar kötü. Çay sanayisinde birkaç büyük firma haricinde kimse kredi alamıyor. Bu durumda vatandaştan çay alma ihtimali çok düşük” dedi.

 

PROGRAM TEKRARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!