Advert
Advert
Advert

Rize Limanı’na İlk Kez Buğday Gemisi Geldi

Ukrayna’dan yola çıkan organik buğday yüklü gemi Rize Limanı’na gelerek yüklerini liman içerisinde bulunan silolara boşalttı.

Rize Limanı’na İlk Kez Buğday Gemisi Geldi
Rize Limanı’na İlk Kez Buğday Gemisi Geldi admin

Rize Limanı'na ilk defa yurt dışından gemiyle 3 bin ton organik buğday getirilerek liman sahasında bulunan ambarlarda depolandı. Organik buğday başka bir gemiye yüklenerek Hollanda’ya gönderilecek.

RİDENPET Limancılık Müdürü Recep Hacıfazlıoğlu, Rize’ye gemi ile ilk kez organik buğday geldiğini ifade ederek, bundan sonra gemiyle daha fazla ürün gelmesi için çalışacaklarını belirterek, organik buğday yükünün Ukrayna’dan yola çıktığını ve Rize Limanı'na ulaşan ürünü liman içerisindeki ambara depolayacaklarını, daha sonra başka bir gemiyle ürünün Hollanda’ya gideceğini kaydederek, “Bugün ilimize ilk defa 3 bin ton organik buğday yüklü gemi geldi. Ukrayna’dan yola çıkan geminin şu an 20 kişilik ekiple boşaltma işlemini gerçekleştiriyor ve ürünü ambarlarımıza depoluyoruz. Daha sonra da ürünü başka bir gemiye yükleyeceğiz ve o gemi Hollanda’ya gidecek. Ekip ve araç gereç olarak yükleme, boşaltma ve depolamada hiçbir eksiğimiz yok. En aktif şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün ülkemize döviz kazandırma yolunda önemli bir adım atmış olduk ve bunun devamını getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

RİZE PORT Lojistik ve RİDENPET Limancılık olarak lojistik üs ve lojistik merkeze hazır olduklarını belirten Hacıfazlıoğlu, “80 kişilik ekiple bölgemiz ve ilimiz ekonomisinin daha da geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilinci içinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda 5 Milyon TL karşılığında bölgenin en güçlü açık deniz romorkörünün satın alımını yaptık. Yeni aldığımız açık deniz romorkörü önümüzdeki hafta içerisinde limanımıza ulaşacak. Limanımızda ürün çeşitliliğini artırma gayreti içerisinde yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı plan program dahilinde sürdürmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

RİZE PORT Acente Müdürü Levent Diril ise bölgeye gemi acenteliği hizmeti verdiklerini kaydederek, müşteri portföyünün genellikle yabancı bandıralı gemiler olduğunu söyledi.

Gelecek hafta Rize Limanında olacak olan açık deniz romorkörüyle her türlü olumsuz hava şartlarında gemi kurtarma, gemi yanaştırma operasyonlarını da sorunsuz bir şekilde gerçekleştireceklerini kaydeden Diril, hizmetleri arasında limbo hizmetinin de yer aldığını ifade etti.

Rize Rize Limanı RİDENPET Limancılık Ukrayna organik buğday RİZE PORT gemi döviz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!