Advert
Advert
Advert

Son Yılların En Gözde Okulu Pazar’da Açıldı

Pazar'a Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı.

Son Yılların En Gözde Okulu Pazar’da Açıldı
Son Yılların En Gözde Okulu Pazar’da Açıldı admin

 

Bu yıl 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı için iki şube öğrenci alan Pazar Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl kademeli olarak kapasite arttırarak öğrenci alacağını duyurdu.


 

İlk yılında kapatılan Atatürk Anadolu Lisesinde 2018 – 2019 yılı itibariyle Eğitim ve öğretime başlayacak olan liseye müdür olarak Ardeşen Işıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Halil Çırak atanırken Okul bünyesinde " Hosteslik, Uçak Bakım Alanı, Uçak Elektroniği ve Uçak Gövde-Motor Dalları, Ulaştırma Hizmetleri Alanı, Lojistik Dalı ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim verecek


 

Pazar'da Rize-Artvin havalimanın başlamasıyla birlikte buna destek verecek olan "Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi " Millî Eğitim Bakanlığının 15.03.2018 tarihli onayıyla Pazar’da açıldı.

 


 

Okul için müstakil binada, Eski Devlet Hastanesi arsasında yapılacak olup, okul yapımı ile ilgili ihale yapılmış ve sözleşme aşamasında olduğu bildirildi.


 

 

 

 

 

 

 

 

Öte yandan; Mezuniyet sonrası iş ve üniversite bakımından öğrencilere büyük avantaj sağlayan havacılık liselerinde son dönemlerde ilgi artışına bağlı olarak özel havacılık liselerinde ve havacılığa dayalı meslek okullarında artış gözlemleniyor. İşte Türkiye’deki Havacılık Liselerinden bazıları


 


 

Etimesgut Vecihi Hürkuş Sivil Havacılık Koleji ANKARA

Çankaya Vecihi HÜRKUŞ Sivil Havacılık Lisesi ANKARA

Askeri Hava Lisesi Işıklar BURSA

Havajet Özel Havacılık Anadolu Meslek Lisesi İZMİR

Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İSTANBUL

Kayseri Kartal Havacılık Lisesi

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ESKİŞEHİR

Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazar Rize


 


 


 


 

Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İNŞASI ÇİN AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce yaptığı açıklamada, “İlçemizde yapılmakta olan Artvin - Rize Havalimanı'nın yanına yakışacak Sivil Havacılık Meslek Lisesi ile ilgi çalışmalarımız sonuç verdi ve ilçemize; uçak bakım alanı, uçak elektroniği ve uçak gövde, motor dalları, ulaştırma hizmetleri alanı, lojistik dalı ve yiyecek içecek hizmetleri alanı ile hosteslik dallarında eğitim verecek ‘’Pazar Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’’ kurulma izni 15.3.2018 tarihli bakanlık oluru ile gerçekleştirildi. Okulumuza, 2018/2019 döneminde de öğrenci alınacaktır. Eski devlet hastanemizin olduğu yere yapılacak okul binamızın proje çalışmaları bitmek üzere olup yakın bir tarihte ihaleye çıkarılacaktır.” dedi.


 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!