Advert
Advert
Advert

Kapatılma Tarihi Belli Oldu

Rize’de Eski Orta Camii, 1 Temmuz 2017 tarihinde ibadete kapatılacak. Cami daha sonra Timya Vadisine taşınacak.

Kapatılma Tarihi Belli Oldu
Kapatılma Tarihi Belli Oldu admin

Rize Belediyesi, Yeniköy Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Eski Orta Caminin 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren ibadete kapatılması için İl Müftülüğüne yazı gönderdi. Yazıda, Eski Orta Camii’nin, Yeniköy Mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanındaki Timya Vadisine taşınması için gerekli çalışmaların başlatılacağı kaydedildi.

Karayolları ağı kapsamına alınan Menderes Bulvarı ve Güney Çevre Yolu ile Dosma kavşağını birbirine bağlayacak olan bulvar projesinin gerçekleştirilmesi için proje içerisinde kalan Eski Orta Cami’nin taşınması, restorasyon ve rekonstrüktisyon işleminin 11 ayda gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Timya Vadisine taşınacak olmasından dolayı 1 Temmuz'da ibadete kapatılacak olan Eski Orta Camiinde son Cuma Namazı ibadete kapatılmadan bir gün önce 30 Haziran 2017'de kılınacak.

Eski Orta Cami’nin Yeniköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Timya Vadisi alanına nakli için geçen yılın Aralık ayında ihale sonuçlanmış, ihaleyi alan Emre İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti ile Rize Belediyesi arasında imza akdi gerçekleştirilmişti.

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca koruma altına alınan tarihi Orta Cami ile ilgili ilk yıkım isteği 2003 yılında gelmiş, bulvar açılması için cami binasının bire bir aynısı yapılmak koşuluyla taşınmasına karar verilmişti. Bunun üzerine de Orta Cami'nin yaklaşık 50 metre gerisinde yeni bir cami binası inşa edildi. Ancak caminin ebatları büyük tutulup minaresi de ters tarafa yapılınca Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu caminin taşınmasına izin vermemişti. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!