Advert
Advert
Advert

Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rize’de bir ilki daha başardı.

Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rize’de bir ilki daha başardı.

Tevfik İleri Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Rize’de bir ilki daha başardı.
Tevfik İleri Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Rize’de bir ilki daha başardı. admin

Tevfik İleri Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Rize’de bir ilki daha başardı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünce bu yıl 9-12 Mayıs tarihleri arasında 11. si düzenlenen Uluslararası Mevlana temalı Robot yarışması 4000’den fazla robotun katılımıyla Konya’da düzenlenmiştir. Yarışmada 11 farklı kategoride bir çok robotun kefiyli mücadeleri izleyicilere keyifli anlar yaşattı Rize ilimizden daha önce bu yarışmaya katılım olmamıştı. Yaklaşık bir yıldır okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Robot Kulübü öğretmen ve öğrenci işbirliği ile üretilen TİMTAL_S1, TİMTAL_S2 ve TİMTAL_S3 isimli üç adet minisumo robot ile Rize ilimizi temsil etmiştir.

 

Bilişim Teknolojileri Alanı Şefi Hamza KUTAY ; Geçen yıl en geç bir yıl içinde ulusal ya da uluslararası bir yarışmaya katılacağımıza dair sözümüz vardı. Bu sözümüzü tutmuş olmanın rahatlığını taşıyoruz. Bu katılım bize çok şey kazandırdı. Önümüzde ki yıllar için neyi nasıl yapmamız gerekecek bunu gördük. Rakiplerimizi ve farklı dizaynları gördük. Katılımımız arttıkça bu altyapı daha da artacak. Geçen yılki sözümüze bu yıl yenisini ekleyebiliriz. En geç beş yıl içinde ulusal veya uluslararası bir yarışmada okulumuza derece kazandırma kararlılığı ve çabası içinde olacağız.

Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden Volkan KOÇ ; bu yıl ilk kez katılmış olduğumuz bu uluslar arası organizsayon ile robot teknolojisi ve gelişimi konusunda bir çok deneyim kazandıklarını söyledi. Yarışmaya iki öğrenci ve toplamda üç robot ile katıldıklarını belirten Volkan KOÇ öğrenciler ile beraber 14 farklı ülkeden gelen robotlar ile kendi robotlarımızı karşılaştırma imkanı bulduklarını söyledi. Bu yıl ki yarışmada 4000’den fazla robotun katıldığını söyleyen hocamız kazandığımız tecrübe ve birikimler ile önümüzdeki yıllarda ilimizi ve okulumuzu daha iyi temsil edeceklerini söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!