Advert
Advert
Advert

Rize Emniyet Müdürü Aksoy Basın ile Kahvaltıda Buluştu

Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, kentte görev yapan internet haber siteleri ile yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya geldi.

Rize Emniyet Müdürü Aksoy Basın ile Kahvaltıda Buluştu
Rize Emniyet Müdürü Aksoy Basın ile Kahvaltıda Buluştu admin

Bir süre önce Bilecik Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden (Bilecik POMEM)'den Rize İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Sadettin Aksoy,kentteki internet haber siteleri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Bugün sabah saatlerinde tanışma amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kahvaltıya İl Emniyet Müdürü Aksoy, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Ahmet As, Nahit Karakaş, Savaş Zengin ve şube müdürleri ile internet haber siteleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Kahvaltıda konuşan İl Emniyet Müdürü Aksoy, 155 Polis İmdat hattının kullanımına dikkat çekerek, 155 Polis İmdat Hattına yapılan ihbarlarda, ihbarda bulunan kişinin kimliğinin kesinlikle deşifre edilmediğini söyledi.

Emniyetin istihbarat kaynaklarının sadece kendi istihbaratından oluşmadığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Aksoy, açık istihbarat olarak adlandırdıkları vatandaş istihbaratının da önemli olduğunu ve vatandaşlardan gelen istihbarati bilgilerin de titizlikle değerlendirildiğini belirtti.

Aksoy, Rize’nin güvenliği ve asayişi için çalıştıklarını ifade ederek gazetecilerden bu konuda destek vermelerini ve görülen aksaklıkların iletilmesi yönünde işbirliği yapmaları gerektiğini kaydederek, gazetecilerden ayrıca 155 Polis İmdat Hattının vatandaşlarca kullanımının artırılması ve bu yönde yayınlara yer vermesi için istekte bulundu.

155 kullanımını artırmak için çok çaba sarfettiklerini ifade eden Aksoy, 155 ihbar hattının imdat istemek, yardım istemek ve vatandaşların gördükleri bir suçu bildirmek için arandığını belirterek, insanların bazı konuları, bazı suç olaylarını dile getirmekte geç kaldığını ve geç bildirilen bu ihbarlar nedeniyle müdahalede de geç kaldıklarını ifade ederek, "Biz 155 kullanımını artırmak için çaba sarf ediyoruz. 155'i insanlar iki sebepten dolayı arıyorlar. Birincisi yardım istemek için ikincisi ise gördükleri bir suçu iletmek için. Bizim buradaki sıkıntılarımızdan birisi insanlarla bir araya geldiğimiz zamanlarda bazı konuları dile getirebiliyor ama zamanı geçmiş oluyor. Zamanında müdahale edememiş oluyoruz. Bizim ekiplerimiz, 24 saat vatandaşımızın hizmetinde. Vatandaşlarımız 155 ihbar hattını kullansınlar. Gördükleri suça seyirci kalmasınlar. Suç olan her şeyi bize bildirsinler ki bizde zamanında onlara yardımcı olabilelim."  diye konuştu.

Tanışma kahvaltısının ardından emniyet personeli, basın mensupları ile ilin genel sorunları hakkında bir süre sohbet etti. Daha sonra gazetecilere teşekkür eden Müdür Aksoy, basın mensuplarıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.

saadettin aksoy rize emniyet
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!