Advert
Advert
Advert

Çamlıhemşin’de horonlu protesto

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Fırtına Vadisi'nde toplanan bir grup çevreci, tulum eşliğinde oynanan horonla Bakanlar Kurulu kararını protesto etti.

Çamlıhemşin’de horonlu protesto
Çamlıhemşin’de horonlu protesto admin

Fırtına İnisiyatifi üyesi bir grup çevreci, Bakanlar Kurulu’na her türlü altyapı yatırımı için, ‘izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tescil’ yetkisi veren 6 bin 745 sayılı yasanın 80’inci maddesini protesto etmek amacıyla Çamlıhemşin İlçesi’ne bağlı Fırtına Vadisi’nde bulunan tarihi Makremis Kemer Köprüsü’nde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Grup adına açıklama yapan çevreci Tülay Gülay, 6 bin 745 sayılı yasanın 80’inci maddesinin çevrede canlı yaşamına telafisi imkansız ekolojik yıkımlar getireceğini savunarak, “Yasa ile plan ve şehircilik ilkelerine aykırı projelere ruhsatsız, imar izinsiz, ÇED’siz ve yargı yolu önden kapatılmış olarak başlanabilecektir. Türkiye’nin doğal varlıkları ve kültür mirasları Bakanlar Kurulu’nun keyfine ve her şeye para gözü ile bakanların insafına terk edilecektir” dedi.

Protesto gösterisinin Rize ile birlikte Türkiye’de 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ve Anayasa Mahkemesi’nin ilgiyi yasayı iptal etmesini beklediklerini ifade eden çevreciler, tulum eşliğinde horon oynadıktan sonra dağıldılar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!