Advert
Advert
Advert

Rize'de görülecek dava ile ilgili yasaklama geldi

Rize İdare Mahkemesi'nde görülecek olan "Cerattepe Davası" ile ilgili alınan karar doğrultusunda dava ile ilgili basın açıklaması ve miting düzenlenmesi güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Rize'de görülecek dava ile ilgili yasaklama geldi
Rize'de görülecek dava ile ilgili yasaklama geldi admin

Rize Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle; "Artvin ili Cerattepe Mevkiinde çıkarılması planlanan maden ile ilgili olarak 09.06.2015 tarih ve 2026 sayılı ÇED olumlu kararı yönündeki işleme karşı açılan dava, duruşmalı olarak 19.09.2016 Pazartesi günü saat 09.00’da Rize İdare Mahkemesinde görüleceğinden dolayı 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. Maddesi (m) bendi hükümleri uyarınca mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Valiliğimizin 09.09.2016 tarih ve 861 sayılı Kararı doğrultusunda 19.09.2016 Pazartesi günü duruşma öncesi, esnasın ve sonrasında İlimiz genelinde yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması v.b. tüm etkinlikler oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle yasaklanmıştır."

Dava öncesi tehdit içerikli bildiri 19 Eylül 2016 tarihinde Rize'de görülecek Artvin Cerattepe davası için Rize'de "Vatansever Rizeli Gençler" imzasıyla "Bayrağa karşı olanın hakkı kötektir" denilerek bir bildiri yayımlandı. Bildiride ayrıca "yardımcı envanterlerimizle geleceğiz" denilerek davayı izlemek için gelecek olanlara gözdağı verilmeye çalışan ifadelerin kullanıldığı görüldü.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!