Advert
Advert
Advert

ADD Rize Şubesi'nden Başkan Kasap'a sert eleştiri

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap için; "Ya milletin, cumhuriyetin değerleri ile barışık olacaksınız ya da o makamı terk edeceksiniz." dedi.

ADD Rize Şubesi'nden Başkan Kasap'a sert eleştiri
ADD Rize Şubesi'nden Başkan Kasap'a sert eleştiri admin

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Rize Valiliği tarafından düzenlenen Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yıl dönümü töreninin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Rize Şubesi üyeleri bağımsız bir tören gerçekleştirdi.

ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, Atatürk Anıtı’na dernek çelengini bıraktı. Ardından anıt önünde bir basın açıklaması okudu. Açıklamada, terör ile mücadele ederken şehit olan askerler yad edildi.

Açıklamasına, Ağrı'da terör örgütü tarafından şehit edilen 10 Mehmetçiği anarak başlayan Toprak, "Ulusumuzun kurtuluşunu, Devletimizin, Cumhuriyetimizin kuruluşunu sağlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Rize’ye gelişin 92.yılını kutluyoruz. Bugün bu topraklarda başı dik bağımsız ve özgür yaşayabiliyorsak başta Atatürk’e, silah arkadaşlarına, kanlarını, canlarını cömertçe bu vatan için veren isimsiz kahramanlara borçluyuz. Onların mezar taşında vatan ve namus yazar." dedi.

"Bu artık Rize'nin meselesi değil"

Toprak, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtının kaldırılmak istenmesine de değinerek, "Rize Belediyesi Atatürk’ün Rize’ye gelişine göndermede bulunurcasına Atatürk’ü Cumhuriyet meydanından kaldırma projesinin ihalesini 17 Eylül arifesinde televizyonlardan canlı yayınlarla imzalıyor. Bu tavrı kınıyoruz ve bu tavra karşı, bu uygulamaya karşı mücadelemiz her zeminde sürecektir. Türkiye’de hiç kimse bu yaşanmışlıklara, milletin değerlerine, tarihsel mirasımıza saygısızlık yapamaz. Bu artık Rize’nin meselesi değil bütün Türkiye’nin meselesi haline gelmiştir. Sayın belediye başkanı Atatürk sayesinde, cumhuriyetin kurumları, kanunları sayesinde seçilmiştir. O makam cumhuriyetimizin, Atatürk’ün değerleri ile hesaplaşma için kullanılamaz. Ya milletin, cumhuriyetin değerleri ile barışık olacaksınız ya da o makamı terk edeceksiniz. Mücadelemiz Rize belediye başkanı o makamı terk edene kadar, Atatürk’ü cumhuriyet meydanından kaldıracak projeden vazgeçene kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Tüm vatandaşları cumhuriyetin değerleri etrafında birleşmeye ve Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmaya davet eden ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, "Ulusumuzun kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün azizi hatırası önünde saygı ile eğiliyor şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!