Advert
Advert
Advert

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yılı kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yılı kutlandı
Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yılı kutlandı admin

İlk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlandı. Çelenk sunma törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Jan. Albay Semih Coşkun,  Rize Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, daire müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasının ardından Rize Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunurken Ay-Yıldızlı Bayrak göndere çekildi.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Rize Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yeğen yaptığı konuşmada “17 Eylül 1924 tarihinde Hamidiye zırhlısı ile Rize’ye gelen Atatürk Rizeliler tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Bu anlamlı gezi 92 yıldır törenlerle kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rize’ye yaptığı ziyarette esnasında Mataracı ailesine ait evde misafir edilmiş ve bugün o ev Atatürk müzesi olarak kullanılmaya devam etmektedir. Mustafa Kemal Paşa ve Rize insanını bu coğrafyada bir araya getiren, bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı Türkiye’nin bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi ve millet egemenliğine dayalı, bağımsız Türk Devleti’nin ebedi müddet yaşaması ideali olmuştur. 92 yıl sonra bugün, Türk milletinin tarih sahnesinden silinemeyeceğini bir kez daha yaşamış ve anlamış bulunmaktayız. Bu anlamda başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Ulu Önder Atatürk’ün Rize’ye geldiğinde konakladığı ve halen Atatürk Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlayan eve geçildi.

Vali Bektaş ve beraberindekiler burada Atatürk konulu fotoğraf sergisini gezerek müze hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!