Advert
Advert
Advert

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yılı kutlanıyor

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yıl dönümü nedeniyle birer mesaj yayınladı.

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yılı kutlanıyor
Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 92. yılı kutlanıyor admin

Başkan Kasap'ın mesajı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Atatürk’ün Rize’ye gelişi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kasap, mesajında; 17 Eylül 1924 tarihinde Hamidiye zırhlısı ile Rize’ye gelen Atatürk’ün bu anlamlı gezisi 92 yıldır törenlerle kutlanıyor. Eşi Latife Hanım ile şehrimizi şereflendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rizeliler coşkun gösterilerle karşılamıştır. Gazi Mustafa Kemal burada Mataracı ailesine ait evde misafir edilmiş ve bugün o ev Atatürk müzesi olarak kullanılmaya devam etmektedir. Mustafa Kemal Paşa ve Rize insanını bu coğrafyada bir araya getiren, bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı Türkiye’nin bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi ve millet egemenliğine dayalı, bağımsız Türk Devleti’nin ebedi-müddet yaşaması ideali olmuştur. 92 yıl sonra bugün, Türk milletinin tarih sahnesinden silinemeyeceğini bir kez daha yaşamış ve anlamış bulunmaktayız. Bu anlamda başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

ADD Rize Şubesi'nden mesaj

ADD Rize Şube Başkanı Ömer Toprak'ın yayınladığı mesaj şöyle;

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Rize’ye gelişinin 92.yılını bir kez daha coşkuyla kutluyoruz.

Ülkemizin bölünmezliğine, milletimizin birliğine, Cumhuriyetimizin değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımızı ve saygımızı manevi hatırası önünde bir kez daha yerine getireceğiz.

Emperyalist merkezlerce planlanmış 15 Temmuz Darbe Girişimi ulus devletimizi, Cumhuriyetimizi ve milletimizin birlik ve beraberliğini hedef almıştır. Hiç şüphesiz bu darbe girişiminin en önemli çalışması Atatürk’ü unutturmak, silmek ve onun milletiyle bağlarını koparmaktır.

O sayede birlik yaratılmış ve yaşanmış tarihin vicdanları ve kalanları birleştiren ulusal duyguyu ve ulusal coşkuyu köreltebilirlerdi.

T.C Rize valiliğinin bahçesinden kaldırılan ‘’Atatürk ve Gençlik’’ anıtı ile Rize belediyesinin Atatürksüz Cumhuriyet meydanı projesini nasıl değerlendirmeliyiz?

Bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak başta Atatürk, silah arkadaşları ve isimsiz kahramanlara borçluyuz.

Öğrenmek isteyenle elbette tekrar tekrar öğrenecektir. ’’Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez’’.

Ulusal bağımsızlığımızın önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde minnet ve şükran duyguları ile eğiliriz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!