Advert
Advert
Advert

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı Kurban bayramı dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun admin

Vali Bektaş'dan Bayram Mesajı

Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından yayınlanan Kurban Bayramı mesajı şöyle; "Bayramlar dayanışmadır, yoksulları sevindirmedir. Bayramlar kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir.

Bizim kültür ve inancımız, darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun haklarını savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimi sevindirmeyi gerektirir. Bizler tarih boyunca bayramlarımızı bu anlayış ve coşku kutladık.

Toplumumuzun bölünmeye çalışıldığı bu günlerde, Mübarek Kurban Bayramının birbirimizi daha iyi anlamamıza, farklılıklarımıza saygı duymamıza, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olacağına inanıyorum.

Bu süreçte, öncelikle Ülkemizin bütünlüğü için bölücü terör unsurlarına karşı yoğun bir mücadele veren güvenlik güçlerimize, mazlum Suriye halkının özgürlüğü adına Suriye’de bir operasyon icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Yüce Allahtan yardım diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize de minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Uzun bayram tatili süresince trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızı da trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmak istiyorum. Bayramın sevincini ve coşkusunu hüzne dönüştürmemelerini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin, Rizeli hemşerilerimin, Rize’de görev yapmakta olan kamu ve özel sektör çalışanlarının, kolluk görevlilerimizin ve basın mensuplarının Kurban Bayramını kutluyor, bu bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Belediye Başkanı Kasap'tan Bayram Mesajı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kasap, mesajında; "Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, küskünlükleri bitirecek bir iklime bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu anlamda bayramlar milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır. Millet olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sevgili Hemşehrilerim, Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, yüz yıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır. Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Bu günlerde ülkemizin dört bir yanındaki insanlar birbirini sevgiyle ve sevinçle kucaklayacaklardır. Birbirimize ve ülkemize olan sevgimiz bu güzel günlerde daha da artacaktır.

Bu vesile ile bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."

İl Başkanı Avcı’dan bayram mesajı

AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Avcı mesajında şunları söyledi; “Birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği bayramlar milli ve manevi değerlerimizin en yoğun yaşandığı günlerdir. Arifesinde bulunduğumuz kurban bayramı ülkemizin her köşesinde milli ve manevi değerlerimizin gereği olarak idrak edilerek aramızdaki dayanışma ve muhabbeti pekiştirmektedir. Yüzyıllardır yaşadığımız bu topraklar üzerinde huzur ve adalet içinde gelenek ve göreneklerimizi kuşaktan kuşağa aktardık. Bir medeniyet tasavvuru ortaya koyarak milli ve manevi değerler etrafın birleşen bir millet olduk.

Ülkemizin son 15 yıldaki yatırım hamleleriyle birlikte hızlı yükselişi ve kalkınmasını hazmedemeyen dış güçler ve onların içerdeki işbirlikçileri 15 Temmuz gecesi hain planlarını uygulamaya kalktılar ama milletimiz, basireti ve dik duruşuyla birlikte bu hainlere gereken cevabı verdi. Aziz milletimiz böylesi zor günlerde dünyaya örnek olacak bir şekilde milli ve manevi değerlerini savunmuştur. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ülkemizin her bir yanında insanlar kucaklaşacak sevgi, saygı ve muhabbet ortamında bayramların yaşanmasını diliyorum.

İslam alemi olarak bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin sevincini yaşıyoruz. Vatanı ve milleti uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet ,gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Gece gündüz demeden kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin, hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, huzurlu bir bayram geçirmemizi Rabbimden niyaz ediyorum”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!