Advert
Advert
Advert

Rize sele teslim oldu: 1 çocuk kayıp

Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar Fındıklı, Çayeli ve Hemşin ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınlarına yol açarken, Fındıklı ilçesinde bir çocuk sel suları nedeniyle kayboldu.

Rize sele teslim oldu: 1 çocuk kayıp
Rize sele teslim oldu: 1 çocuk kayıp admin

Pazar Kaymakamı ve Fındıklı Kaymakam Vekili Selçuk Aslan, yaptığı açıklamada, şiddetli yağıştan dolayı Beydere köyünde 13 yaşındaki Efecan Işıklar adındaki çocuğun kayıp olduğunu ve bölgede AFAD, RİKE ve AKUT ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Fındıklı ilçesine bir saatte 254 kg yağış düşerken, ilçe merkezinde onlarca iş yerini su bastı, çok sayıda köy ve mahalle yolu ise heyelanlar ve derelerin taşması nedeniyle ulaşıma kapandı. İletişim hatlarındaki kesintiler nedeniyle de çok sayıda köyden haber alınamazken, derelerin taşması nedeniyle çok sayıda noktaya ulaşılamadı.

Konuyla ilgili bilgi veren Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, ilçelerinin ciddi bir afet ile karşı karşıya olduğunu belirterek "Haber alamadığımız mahalle ve köyler var. Şehir merkezinde ciddi su baskınları ve maddi hasarlar oluştu. Tünel mevkiinde yaşanan heyelan nedeniyle de Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım güçlüklü sağlanıyor" dedi.

Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan su birikintileri nedeniyle ise Rize-Artvin bölümünde trafik güçlükle ilerledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!