Advert
Advert
Advert

Yeni Gülbahar Hatun Camii'nin temeli atıldı

Rize'nin Gülbahar Mahallesinde yıkılan Gülbahar Hatun Camii’nin yerine yapılacak olan yeni caminin temel atma töreni yapıldı.

Yeni Gülbahar Hatun Camii'nin temeli atıldı
Yeni Gülbahar Hatun Camii'nin temeli atıldı admin

Geçtiğimiz günlerde Gülbahar Mahallesi ana yol üzerinde bulunan Gülbahar Hatun Camii yerine daha büyük bir cami yapılmak üzere yıkılmıştı.

50 yıllık olduğu belirtilen ve ihtiyaca cevap veremeyen caminin temeli Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Belediye eski Başkanı Halil Bakırcı, Belediye Meclis Üyeleri, Rizeli İş Adamları, Gülbahar Hatun Camii Yaptırma Derneği, Belediye Başkan Yardımcıları ve Mahalle sakinleri katılımı ile İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duaları eşliğinde atıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Rize Milletvekili Hasan Karal, “Yıkımı tartışmalara yol açan 500 yıllık Gülbahar Hatun Camii sapasağlam ayakta durmaktadır. Mahallemizde aynı adı taşıyan iki camimiz bulunmaktadır. Yıkıp, şuan temelini atacağımız camimiz aynı ismi taşıyor ancak cemaate yetmediği için yıkılmasına karar alınmıştır. Tarihi bir özelliği de yoktur. Tarihi bir değeri olsa Anıtlar kurulu zaten yıkımına izin vermezdi." dedi.

Milletvekili Karal ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Camii’nin yeniden yıkılıp yaptırılması için çaba sarf eden herkese ve başka bir arsa ile takas edilerek biran önce temizlenmesi konusunda ciddi gayretler sarf eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!