Advert
Advert
Advert

Aksoy: "Feryadımızı kimse duymak istememişti"

Tek Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy, Çaykur'da yetkili sendika savaşı sırasında yaşadıkları hukuki süreçte çekilen sıkıntıları dile getirerek, dönemin Cumhuriyet Savcısı’nın FETÖ operasyonuyla görevden men edilmesinin yüreklerine su serptiğini belirtti.

Aksoy:
Aksoy: admin

Demokratik İlkelerden asla taviz vermeyeceklerinin altının çizen Aksoy açıklamada şunları belirtti; "ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde, sendikamıza karşı 2008 yılından itibaren, organize bir şekilde yürütülen hukuksuzluk, usulsüzlüklere ilişkin, tüm işlem ve eylemler kamuoyunun bilgisi dâhilindedir. Emekli olan işçiler veya vefat eden işçiler yâda hiçbir çalışması olmayan işçiler, çalışıyor olarak gösterilmişti. Organize ve karanlık bir odağın, sahte, hukuksuz işlem ve eylemleri, sendikamızın yıllara uzanan hukuksal mücadelesi sonucu, yargı kararları ile tescillenmişti.

Çete girişimi ile kurban edildi

Gelişmeler bu yönde olmakla birlikte, haksız ve art niyetli bir şikâyet sonucu bir başka oyun sahneye konmuştu. Donemin Rize Cumhuriyet Savcısı Erdal Özdemir (97986), Noter nezdinde sendikamıza üye olmuş işçilerin bilim adamlığı ve şaibeli bir öğretim görevlisini fotokopi üzerinden ‘imzaların sahte olabileceği’ raporuna istinaden soruşturma başlatılmış bir çete girişimi ile adeta kurban edilmişti. Üyelik fişlerinde imzanın kendisine ait olduğunu, Cumhuriyet Savcısına ifade eden binlerce üyemiz, bu muameleden dahi kendini kurtaramamıştı Cumhuriyet Savcısı Erdal Özdemir bu operasyonu ile üyemiz işçileri, refüze etmeyi, kamuoyunda küçük düşürmeyi ve sonuçta; sendikamızın örgütlülüğünü bertaraf etmeyi amaçlamıştı.

Biz sendika olarak ilgili kişiler ile ilgili adaletin ve devletin her kademesine müracaat etmemize rağmen maalesef ‘tuzun koktuğu yerde’ feryadımızı kimse duymak istememişti.

Yüreğimiz Ferahladı!

15 Temmuz 2016 tarihinde, demokrasimize ve milli iradeye karşı girişilen darbe girişimi sonucunda; FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduğu anlaşılan Cumhuriyet Savcısı Erdal Özdemir’in Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurul kararı ile meslekten ihraç edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Gerçekler, gecikmiş olarak ortaya çıkmış olsa bile, bu sonuç yüreğimizi ferahlatmıştır.

Sendikamız, kuruluşundan bu güne; tüm yönetici ve üyeleri ile demokratik ilkelerden sapmamış, tüm çalışmalarını demokratik esaslara dayandırmış ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete ait olduğunu temel esas olarak kabul etmiştir. Bu nedenle de yukarıda ifade edilen organize saldırılara maruz kalmıştır. Sendikamıza, bundan böyle yapılacak saldırıların ağırlığı ne olursa olsun, demokratik ilkelerden asla taviz vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!