Advert
Advert
Advert

Rizeli Osman'ın böbreği Rabia'ya hayat verdi

Rize'de geçtiğimiz ay denizde boğularak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Osman Yılmaz'ın ailesi tarafından bağışlanan böbreği 10 yaşındaki Rabia Gerz'i hayata bağladı.

Rizeli Osman'ın böbreği Rabia'ya hayat verdi
Rizeli Osman'ın böbreği Rabia'ya hayat verdi admin

13 Temmuz günü İstanbul'da yaşayan Rizeli Osman Yılmaz, tatil için ailesi ile birlikte Rize'nin İyidere İlçesi'ne gelmişti. Dedesiyle birlikte denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçiren Osman Yılmaz kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi'nde bir gün sonra hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden Yılmaz'ın organları ailesinin isteği üzerine organ bekleyen dört farklı hastaya nakledildi. Dört farklı hasta Yılmaz'ın organları ile hayat bulurken, aynı gün böbreklerinin nakledildiği Rabia Gerz de (10) nakledilen böbrekle hayata tutundu.

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde yaşayan 10 yaşındaki Rabia Gerz dört yıl önce yakalandığı Hemolitik Üremik Sendromu (HÜS) Hastalığı ile her iki böbreğini de kaybetti. Hastalanana kadar koşup oynayan arkadaşları ile okuluna giden Gerz'in hastalık sonrası tüm yaşantısı değişti. Haftada 3 gün 4 saat diyalize bağlı olarak yaşamak zorunda kalan minik Rabia artık okula gidemiyor, arkadaşları gibi koşup oynayamıyordu. Rabia'nın hayatını değiştiren gelişme ise Yılmaz Ailesi'nin evlatlarının böbreğini kendisine bağışlaması oldu.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten minik Rabia, artık arkadaşları ile oynayabileceğini ve okula gidebileceğini belirterek, "Çok mutluyum. Oyun oynayamıyordum. Okula gidemiyordum. Artık oyun oynayabileceğim ve okula gidebileceğim" diye konuşurken, Rabia'nın ablası Ayşe Gül ise yaptığı açıklamada, kardeşinin sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.

İlgili Haber

Rize'de boğulma tehlikesi geçiren çocuk kurtarılamadı

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!