Advert
Advert
Advert

Kendirli'de icazet töreni ve kültür etkinlikleri bir arada

Rize'nin Kendirli Beldesi'nde düzenlenen Kültürel Etkinlikler çerçevesinde Kur'an Kursu İcazet Merasimi de gerçekleştirildi.

Kendirli'de icazet töreni ve kültür etkinlikleri bir arada
Kendirli'de icazet töreni ve kültür etkinlikleri bir arada admin

13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen ve bu yıl 20.'si düzenlenen Kendirli Kur’an Kursu İcazet Merasimi ve ilk kez düzenlenen Kendirli Kültürel Etkinliklerine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Etkinliklerde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, “Bir Beldenin Kur’an ile anılması çok güzel. Yıllardır duyuyoruz Kendirli Beldesi değerli Hafızlar yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam etmektedir. Bu yıl 49 erkek ve 23 kızımıza hafızlık diplomalarını verecek olmanın kutlu sevincini yaşıyoruz. Umut ediyorum ki bundan sonrada böylesi değerleri kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar ise konuşmasında, “Kendirli'de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kültür etkinliğimiz bunlardan biridir. Kur-an'ın beldesi olan beldemizde nasıl festival yapılacağını herkese göstermiş olduk. Artık bunu geleneksel hale getireceğiz ve beldemizin daha çok tanınması adına her yıl bu geleneğimizi sürdüreceğiz." dedi.

Kendirli Belediyesi tarafından organize edilen Kültürel etkinliklerde Spor, Fotoğraf ve Yemek yarışmalarının yanı sıra, çayın Rize'ye gelişiyle önemini kaybeden ve 60 yıl sonra günümüz gençlerine Kendirli Beldesi'nin önemli bir değeri olan "Çimidi" Ceviz Yağı’nın nasıl yapıldığı gösterildi.

İki gün süren etkinlikte Kendirli Kur'an Kursunda eğitim alarak mezun olan 49 hafıza icazet belgeleri törenle verildi. Dünya Kur'an okuma Şampiyonu Iraklı Remzi Er de etkinliğe katılarak okuduğu Kur'an-ı Kerim ile duygulu anlar yaşattı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!