Advert
Advert
Advert

Rize'de bir yarbay ile birlikte 3 kişi tutuklandı

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, açığa alındıktan sonra gözaltına alınan Jandarma Yarbay Sandal ile birlikte gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı. Mahkemece serbest bırakılan RİSİAD Eski Başkanı ise Emniyet tarafından yeniden gözaltına alındı.

Rize'de bir yarbay ile birlikte 3 kişi tutuklandı
Rize'de bir yarbay ile birlikte 3 kişi tutuklandı admin

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı eski Rize Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Hilmi Sandal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sandal'ın Rize İl Jandarma Komutanlığı'ndaki ofisinde açığa alınmasının ardından arama yapıldığı, özel olarak korumaya alınmış zarf içerisinde "C" serisi "1 dolar" ile çeşitli malzemeler bulunduğu öğrenilirken, Sandal'ın eşi S.S'nin de 2010 KPSS soruşturması kapsamındaki 580 subay eşinden biri olduğu ve KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespiti kapsamında çalıştığı kurum tarafından açığa alındığı ifade edildi.

3 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü.

Savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan S.B, İ.S. ve H.H.S. tutuklanırken, diğer 3 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Mahkeme serbest bıraktı, Emniyet gözaltına aldı

Rize'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında "örgüte finansal destek sağladığı" iddiasıyla mahkeme kararıyla aranan iş adamı Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Eski Başkanı Yunuz Kotiloğlu, mahkemece serbest bırakıldı.

Kotiloğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgüte finansal destek sağladığı, örgütün mülk temininde etkin rol oynadığı iddiası ile gözaltına alındı.

Kotiloğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!