Advert
Advert
Advert

Mahkumların ürettiği ürünler Rize'de sergilendi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Rize’de kurulan, Türkiye’deki çeşitli illerde bulunan cezaevlerinde mahkum ve tutuklular tarafından üretilen ürün ve el sanatlarının sergilenip satışa sunulduğu fuarın açılışına katıldı.

Mahkumların ürettiği ürünler Rize'de sergilendi
Mahkumların ürettiği ürünler Rize'de sergilendi admin

Bozdağ, ilk olarak Rize Valiliğini ziyaret ederek makamında Vali Erdoğan Bektaş’tan brifing aldı.

Fuarın açılış programında konuşan Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek yeni yapılanma ile ileri ki yıllarda da olası darbe girişimlerinin önlenmesinin amaçlandığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bundan sonraki süreçte devletin içerisinde devlet olmak, paralel, yatay, dikey ne tür bir yapı oluşturmak istiyorlarsa bunların hepsine karşı dimdik duracağız ve diyeceğiz ki devlet hepimizin. Hepimiz anayasa ve yasalara bağlıyız. Resmi amirlerin talimatları doğrultusunda Anayasa ve yasalarda hizmet edeceğiz. Sonraki süreçte bu adımları atmak durumundayız ki Türkiye’nin sistemi darbe şakşakçısı, darbe duacısı, darbe için çalışmayı cennete götürecek bir ibadet olarak gören ahmaklardan kurtulsun” dedi.

Bozdağ, cemaate inananlara seslendi

Bozdağ, Rize’de yaptığı konuşmasında halen Gülen’e inananlara seslenerek, “Kur'an’ın, sünnetin ekseni dışında FETÖ’nun eksenine kapılmış bu yapıya karşı elbette bizim dirayetli, kararlı ve etkin bir mücadele yapmamız gerekiyor. Bunun için devlet aygıtı içerisindeki bu yapının temizlenmesi, Türkiye’nin demokrasisinin, milli iradesinin, hukuk devletinin bir daha tehlike ve tehdit altına girmemesi için son derece önemli böylesi yapıların oluşmaması için tedbir almak yine bu kadar önemlidir. Vatandaşlarımıza diyorum ki Fetullahçı terör örgütüne karşı artık kapılarınızı kapatın. Samimi olanlara, bugüne kadar Gülen’in doğru iş yaptığına inanan, alt yapıdaki samimi insanlarımıza söylüyoruz, ona inanıp bizim söylediklerimize inanmayan kardeşlerime diyorum ki, yahu bu canavarlıktan sonra halen Pensilvanya’da tiyatro oynayan bu zatın laflarına inanıyorsanız benim diyecek hiçbir şeyim yok” şeklinde konuştu.

Bozdağ konuşmasının ardından beraberindeki yargının üst düzey yöneticileri ve Rizeli üst düzey bürokratlarla birlikte fuarın açılışını yaptı.

Açılışın ardından fuarı gezen Bozdağ, tutuklu ve hükümlüler tarafından hazırlanan ürünleri inceledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!