Advert
Advert
Advert

Rize'de 12 polis tutuklandı, 7 iş adamı serbest

Rize'de, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 12 emniyet mensubu tutuklanırken, 3 iş adamı savcılıkça serbest bırakıldı, 4 iş adamı ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rize'de 12 polis tutuklandı, 7 iş adamı serbest
Rize'de 12 polis tutuklandı, 7 iş adamı serbest admin

Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince darbe girişiminin ardından kent merkezi ile Kocaeli, Gaziantep ve Artvin'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından yakalanan 2. sınıf iki emekli emniyet müdürü, beş 3. sınıf, yedi 4. sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser, 8 komiser yardımcısı ve 12 polis memuru ile Çayeli Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 iş adamı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Savcılıkça 3 iş adamı serbest bırakılırken 41 zanlı tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Şüphelilerden 3. sınıf emniyet müdürü A.T, 4. sınıf emniyet müdürü S.Ç, emniyet amiri E.S. ile 3 komiser yardımcısı ve 6 polis tutuklandı. İkisi emekli 2. sınıf emniyet müdürü, dördü iş adamı 29 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!