Advert
Advert
Advert

Rize’de Milli İrade için binler nöbet tutuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 81 ilde olduğu gibi Rize Cumhuriyet Meydanı’nda da binlerce vatandaş milli iradeye sahip çıkmak için bekleyişini sürdürüyor.

Rize’de Milli İrade için binler nöbet tutuyor
Rize’de Milli İrade için binler nöbet tutuyor admin

Bir gurup vatan haininin ülkenin iradesine ve demokrasisine karşı başlatmış olduğu darbe girişimi, vatandaşların sokaklara çıkıp karşı gelmesiyle sonuçsuz kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm vatandaşlara yapmış olduğu meydanlarda ve havalimanlarında toplanıp bekleme çağrısı tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de karşılık bulmaya devam ediyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Teşkilatı ve belde belediye başkanları meydana gelerek konuşma gerçekleştirdiler.

Milletin darbelere ve vesayete asla boyun eğmeyeceğini, milli idarenin ve demokrasinin zorbalığa karşı üstün geleceğini vurgulayan konuşmacılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zor süreçte göstermiş olduğu dik ve vakarlı duruşunun milletin gücüyle birlikte darbe girişimini etkisiz kıldığını ifade ettiler.

Meydanda kurulan büyük led televizyondan gelişmeleri takip eden Rizeliler ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’, ‘Fetö idam’ şeklinde sloganlar atarak çalan Mehter Marşlarına eşlik ettiler. Polis halkın toplandığı meydanlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Burada halka hitap eden AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı halkı değişmeli nöbet tutmaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek ikinci bir emre kadar meydanları boş bırakmamaya çağırdı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise Rize Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değişerek ‘15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ olmasını halkın oylamasına sundu. Kürsüden seslenen Kasap “Bundan böyle bu meydanın ismi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olsun mu? İşte burada oylamanıza sunuyorum” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!