Advert
Advert
Advert

Rize'den darbe girişimine karşı ortak ses

Rize’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.

Rize'den darbe girişimine karşı ortak ses
Rize'den darbe girişimine karşı ortak ses admin

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN KINAMA

RTEÜ'den yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde emir komuta zinciri dışında hareket eden bir grup cuntacının gerçekleştirmek istediği milli iradeye yönelik darbe girişiminin şiddetle kınandığı bildirildi.

Demokrasi ve yüce milletin iradesine karşı şer odakları tarafından düzenlenen ve demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçecek bu darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınandığı vurgulanan açıklamada, "Devletimizin, hükümetimizin istiklal ve istikbalden ödün vermeyen milletimizin, daima yanındayız ve milletimizin iradesine her ne koşulda olursa olsun sahip çıkacağız. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi camiası, milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir." görüşlerine yer verildi.

ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİNDEN KINAMA

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy yaptığı açıklamada, bütün İslam aleminin son kalesi Türkiye için herkesi milli iradeye sahip çıkmaya çağırdı.

Aksoy; “Tüm vatanperver halkımızı ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla meydanlara bekliyoruz. Allah Türkiye'yi, Türkiye devletini korusun. Kim darbe rüyaları görüyorsa masum insanların canına kastediyorsa askeri polisle çatıştırıyorsa cehenneme gidecek. Bütün İslam alemi son nefesine kadar Türkiye'ye destek veriyor. Tüm Müslümanlar Türkiye için dua ediyor. Allah, Başkomutan hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakanımızı, Genel Kurmayımızı, Emniyet Güçlerini başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Rize halkının sağduyu ile bu girişimin ardından sokaklara döküldüğünü dile getiren Aksoy; “Bu darbe girişimlerinin etkisinin ilimizde hissedilmemesi her hangi bir hareketin olamaması sevindiricidir. Bizim insanımız devletine bayrağına bağlıdır. İlimizde görev yapan hiçbir güvenlik mensubu bu girişimle hareket etmemiştir. Onlar bizim canımızın malımızın koruyucularıdır. Onlar bizim baş tacımız, güvenlik güçlerimizdir. Hep beraber birlik ve beraberlikle bu alçakça hareketi bertaraf edeceğimize inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi meydanlarda kalacağız, ülkemize sahip çıkacağız. İnanıyorum ki en kısa zamanda bu ülkenin güçlü iradesiyle bu son olan girişimi yapanlar cezalarını bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR RİZESPOR'DAN KINAMA

Yeşil-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Millet iradesinin ve vatanımızın destekçisiyiz. Çaykur Rizespor Kulübü olarak dün akşam başlayan askeri kalkışmanın Türkiye Cumhuriyeti'nde asla kabul edilemez olduğuna ve milletimizin iradesinin üstünde bir güç olamayacağına inanıyoruz. Bugün demokrasiye inanma ve sahip çıkma günü olduğunu yürekten dile getirmek istiyoruz. Vatanına sahip çıkmak için mücadele veren herkese Allah güç, kuvvet versin." ifadeleri kullanıldı.

TÜMSİAD RİZE ŞUBESİNDEN KINAMA

Tümsiad Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili tepki mesajı yayımladı.

Başkan Fil mesajında, Milletimizin huzuruna, refahına ve iradesine saygı duymayan seçilmiş Cumhurbaşkanına, Başbakana ve milletin vekillerine darbe yapmayı hayal edenlerin bu ülkenin evladı olmakla uzaktan yakından bir alakası olamayacağını ifade ederek, “Türkiye artık darbecilerin, cuntacıların hayallerinin kahruperişan edildiği ve bir daha darbe teşebbüsüne dahi cesaret edilemeyeceği bir ülkedir. Bizler Tümsiad yöneticileri olarak vatanımıza ihanet eden bu terör örgütü mensuplarının karşısında dimdik ayaktayız. Bu Hak davada durmadan milletimizle birlikte mücadele adına sokaklarda olacağız... Rabbim bu darbeciler karşısında şehit olan kardeşlerimizin şehadetini kabul eylesin...” dedi.

VATAN PARTİSİ RİZE ŞUBESİNDEN KINAMA

Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz yaptığı açıklama şöyle; “Ülkemizin birliğine, iç barışına, güvenliğine, huzuruna ve bölünmez bütünlüğüne, kısacası bizi var eden her değerini hedef alan bu hain saldırıya karşı en büyük tokadı atalım. Nato'dan derhal çıkalım. Çok yakın zamanda TSK içinde barınan 600'e yakın Fethullahçı subay ve astsubaylar için iddianame yazıldı ve önümüzdeki yaş kararlarında tasfiye edilecektir. Fethullahçı çetenin ABD'nin taşeronu olduğu artık mahkeme kararları ile kesinleşmiş durumda. Vatanımıza karşı yapılan bu hain girişimin bedelini Nato'dan çıkarak ödetmek en büyük yaptırım olacaktır. ABD ülkemizin baş düşmanıdır. ABD ülkemizin parçalanması için elinden geleni yapmaktadır. Artık sessizliğimizi bozmalıyız. Cesur olmalıyız. ABD'ye karşı top yekün mücadele başlatmalıyız. Önceliğimiz Nato'dan çıkmak olmalı. Fethullahçı çete ile PKK'yı kökünden temizlemeliyiz. Barış ve huzura ancak böyle ulaşabiliriz. Başka çözüm yok. Başka seçenek yok.”

"ASLA KABUL ETMİYOR VE TANIMIYORUZ"

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı yaptığı açıklamada şunları söyledi; "15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize ve mili iradeye yapılan darbe girişimini asla kabul etmiyor ve tanımıyoruz. Milli iradenin  ancak ve ancak millet tarafından değiştirilebileceği şüphesizdir. Bunun dışındaki her türlü girişimin karşısındayız. Devletimizin kurumları ve milletimiz demokrasimize yapılan bu hain girişimi asla kabul etmediğini ve etmeyeceğini,  büyük bir kararlılıkla göstermiştir. Hain saldırılar esnasında canlarını hiçe sayarak mücadele eden güvenlik güçlerimize ve mücadeleye destek veren halkımıza tüm meslek camiamız adına minnettarız. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde , canlarını feda eden gerek devlet kurumlarında görev alan şehitlerimize ve darbe girişimine engel olmak üzere sokağa çıkarak mücadele eden sivil demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve  yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm ulusumuza başsağlığı ve  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!