Advert
Advert
Advert

Sason'dan Ardeşen'e kardeşlik köprüsü

Yerel yönetimlerin ve STK’ların öncülüğünde, Batman Sason’lu öğrenciler ve öğretmenler Rize Ardeşen’de bir kültür ve dayanışma gezisine katıldı.

Sason'dan Ardeşen'e kardeşlik köprüsü
Sason'dan Ardeşen'e kardeşlik köprüsü admin

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, RİBİAD Genel Başkanı Erol Aykut, TÜMBİA Genel Başkanı Ufuk Bilgetekin, MADEFE Genel Başkanı Prof. Dr. Ertaç Ergüven ve Danışma Kurulu Başkanı Can Çobanoğlu, TÜMBİFED Genel Başkan Vekili Hayri Ülgen, Diyarbakır Derneği Başkanı Medeni Deveci, MUŞBİAD Genel Başkanı Dr. Şerafettin Ekici, bu dayanışma ve kültür gezisini planlayıp uyguladı.

Sason ilçesinden 20 ilköğretim öğrencisi, öğretmenleriyle birlikte Ardeşen ilçesinde 1-3 Haziran 2016 tarihlerinde bölgenin turistik ve kültürel açıdan önemli yerlerini ziyaret edecek ve Ardeşen halkının konukseverliğini, dayanışma duygusunu yaşayacak. Bu girişim, yalnızca Sason’dan gelen öğretmenlerin ve öğrencilerin dayanışma ve beraberlik duygularını geliştirme fırsatı vermekle sınırlı kalmadı ve Ardeşen ile Sason ilçeleri kardeş şehir olma kararı aldı.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin “Sevgi ve kardeşlik köprüleri inşa ettiklerini, misafirleri ağırlamaktan gurur duyduklarını” ifade etti. Batman’ın Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar da ”Bu kardeşlik ilişkisinin ve bağının her bakımdan tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini” ifade etti.

Ardından iki ilçe belediyeleri yöresel değerleri içeren karşılıklı hediyeleşmeleri gerçekleşti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!