Advert
Advert
Advert

RİDEF, Rize'den en az 1 Bakan istiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti genel başkanlığından istifa etmesi üzerine oluşturulacak yeni hükümette Rize milletvekillerinden birine bakanlık verilmesi yönünde oluşan kamuoyuna bir destek de Ankara Rize Dernekler Federasyonu’ndan geldi.

RİDEF, Rize'den en az 1 Bakan istiyor
RİDEF, Rize'den en az 1 Bakan istiyor admin

Genel Başkan Süleyman Basa, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, ”Kurulacak olan 63. Cumhuriyet Hükümeti ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olsun. Biz Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Yönetim Kurulu olarak 63. Cumhuriyet hükümetinde Rize’mizin etkin ve güçlü bir şekilde temsil edilmesini, bu itibarla da Rize’mizin kalkınmasına katkı sağlayacak etkin bir bakanlıkta hepsi bir birinden değerli Rize milletvekillerimizden en az birinin Bakan olarak görevlendirilmesini istiyor ve bekliyoruz. Bu isteğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

Bu açıklamasının ardından hemşehrilerinin, oluşan kamuoyunun büyümesi ve Rize’nin bu konuda istek ve arzunun ne kadar büyük olduğunun yetkili mercilere iletilmesi adına Ak Parti Genel Merkezi’ne faks ve e-posta çekmesini isteyen Basa, yeni kurulacak hükümet için iyi dilek temennilerinde bulundu.

Rize Dernekler Federasyonu ise şu derneklerden oluşuyor:

1- Rize Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 2- Ardeşenliler Kültür ve Dayanışma Derneği, 3- Çamlıhemşin-Hemşin Vakfı (ÇAHEV), 4- Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği, 5- Çayelililer Derneği, 6- Fındıklı Kültür ve Turizm Dayanışma Derneği, 7- Güneyce Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Vakfı, 8- Hemşin Sosyal Sorumluluk ve Gelişim Derneği, 9- Başkent Rize İkizdereliler Kültür ve Dayanışma Derneği, 10- Kalkandereliler Derneği, 11- Pazarlılar Eğitim Vakfı, 12- Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 13- Rize Merkez Derneği, 14- Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği (RİKAD)

AK Parti Genel Merkezi Faks Numarası: 0 (312) 204 50 44

Haber: Abdurrahman AKSU
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!