Advert
Advert
Advert

Gençlik ve Spor Bakanlığına Rizeli Bakan Yardımcısı Koçoğlu atandı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın yardımcılığına Rizeli Doç. Dr. Safa Koçoğlu atandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına Rizeli Bakan Yardımcısı Koçoğlu atandı
Gençlik ve Spor Bakanlığına Rizeli Bakan Yardımcısı Koçoğlu atandı admin

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına atandı.

Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılıklarına atanan diğer isimler ise, Enes Eminoğlu, Halis Yunus Ersöz ve Hamza Yerlikaya oldu.

SAFA KOÇOĞLU KİMDİR?

Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2006 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 2011 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu. Bu başarısı vesilesiyle mezun olduğu üniversitede tam burslu yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam etti. 2013 yılında “Vasiyet Tasarrufunun Hükümsüzlüğü” konulu yüksek lisans teziyle Özel Hukuk Anabilim Dalı ikincisi olarak mezun oldu. 2014 yılında doktoraya kabul edilen Koçoğlu, 2018 yılında “Boşanmanın Çocuk Açısından Sonuçları” konulu tez çalışması ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalından doktor unvanı aldı.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra özel sektörde bir süre avukat olarak çalışan Koçoğlu, kamuda görev aldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda avukat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda bakanlık müşaviri ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ında bakan danışmanı olarak çalıştı.

Gençlik ve kadın hakları alanlarında çalışmalar yapan Koçoğlu, ilgi alanındaki STK’ların kuruluşlarında aktif olarak çalıştı. Kurucusu olduğu kurumların yönetim birimlerinde sorumluluk gerektiren görevler üstlendi. Bu görevleri yürütürken hukuk, gençlik, insan hakları ve kültür-sanat alanlarında birçok projenin koordinatörlüğünü yürüttü.

Günümüzde toplum-kamu ilişkilerinin dengelenmesinde sivil toplum kurumlarının gerekliliği ve öneminin bilinciyle çalışmalarını sürdüren Koçoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesidir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde akademik çalışmalarını ağırlıklı olarak çocuk ve gençlik hakları, ailenin güçlendirilmesi, sivil toplumun hakları, kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığı/eşitsizliği, sosyal dışlanma ve kalkınma alanlarında yürütmektedir. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı arabulucular siciline kayıtlı olan Koçoğlu, arabuluculuk faaliyetlerini de öğretim üyeliği ile birlikte sürdürmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!